63 beste tastatursnarveier for Google Dokumenter

0
137

Forbedre arbeidsflyten din ved å bruke hurtigtaster for alt. Du kan til og med lage egendefinerte snarveier som fungerer best for deg. Snarveier fungerer på alle apper og systemer, fra Word-dokumentet til Windows-grensesnittet. Mange av dem forblir også de samme uansett hvilket program du bruker.

Denne artikkelen vil fokusere på å lære de beste hurtigtastene for Google Dokumenter.

Innholdsfortegnelse

  Vanlige brukte snarveier

  Snarveiene i denne delen er veldig populære, ikke bare i Google Dokumenter, men i forskjellige apper, nettlesere og programmer du kan bruke. Du er sikkert allerede kjent med noen av dem.

  Ctrl + C Kopier innhold til utklippstavlen. Ctrl + X Klipp ønsket innhold. Mens Copy lager en ny kopi av innholdet, vil kutt-kommandoen fjerne innholdet fra det opprinnelige stedet slik at du kan lime det inn hvor du vil. Ctrl + V Lim inn det tidligere kopierte eller klippede innholdet. Ctrl + Z Angre den siste handlingen. Ctrl + Shift + Z Gjenta den siste handlingen. Ctrl + K Åpner et felt der du kan sette inn eller redigere lenker. Alt + Enter Åpne en kobling fra Google-dokumentet ditt.

  For macOS:

  Cmd + C Kopier innhold til utklippstavlen. Cmd + X Klipp innholdet. Cmd + V Lim inn. Cmd + Z Angre den siste handlingen. Cmd + Shift + Z Gjenta den siste handlingen. Cmd + K Sett inn eller rediger lenker. Alternativ + Enter Åpne en lenke som allerede er i Google Docs-filen.

  Snarveier for tekstformatering

  Enten du bruker Google Dokumenter til jobb, skoleprosjekter eller til å skrive en bok, må du formatere teksten. På den måten vil dokumentet være lett å lese og forstå. Tekstformatering kan gjøres enten mens du skriver eller etterpå. Uansett, det er hurtigtaster som vil hjelpe deg å bli ferdig med det raskt og enkelt.

  Noen av tekstformateringssnarveiene er vanlige med de fleste skriveapper, og du er sannsynligvis allerede kjent med dem.

  Ctrl + B Fet den valgte teksten. Ctrl + I Gjør den valgte teksten kursiv. Ctrl + U Understrek den valgte teksten. Ctrl + Shift + V Dette er en mer kompleks versjon av kommandoen Ctrl + V. I Google Dokumenter, når du kopierer og limer inn innhold fra et annet sted, formaterer Google Dokumenter det automatisk. Bruk denne snarveien til å lime inn en uformatert versjon av det kopierte innholdet. Ctrl + Slett Google Doc-formatering av den valgte teksten. Ctrl + Alt + C Kopier formateringshandlingen til den valgte teksten. Ctrl + Alt + V Lim inn den tidligere kopierte formateringshandlingen på ny tekst. Alt + Shift + 5 Stryk gjennom en del av teksten for å indikere at du har gjort en endring. Ctrl + . Lag den valgte teksten hevet. Ctrl + , Gjør den valgte teksten underskrevet. Ctrl + Shift + . Øk skriftstørrelsen. Ctrl + Shift + , Reduser skriftstørrelsen.

  For macOS:

  Cmd + B Fet. Cmd + I kursiv. Cmd + U Understreking. Cmd + Shift + V Lim inn den uformaterte versjonen av det kopierte innholdet. Cmd + Slett Google Doc-formatering av den valgte teksten. Cmd + Option + C Kopier formateringshandlingen til den valgte teksten. Cmd + Option + V Lim inn den tidligere kopierte formateringshandlingen på ny tekst. Cmd + Shift + X Stryk gjennom en del av teksten for å indikere at du har gjort en endring. Cmd + . Lag den valgte teksten hevet. Cmd + , Gjør den valgte teksten abonnent. Cmd + Shift + . Øk skriftstørrelsen. Cmd + Shift + , Reduser skriftstørrelsen.

  Snarveier for avsnittsformatering

  Avsnittsformatering er like viktig som selve teksten. Det gjør Google-dokumentet ditt enkelt å følge og lese. Her er noen snarveier som vil fremskynde prosessen med å få Google-dokumentet ditt til å se ryddig ut:

  Ctrl + Shift + L Juster de valgte avsnittene til venstre. Ctrl + Shift + E Juster de valgte avsnittene til midten. Ctrl + Shift + R Juster de valgte avsnittene til høyre. Ctrl + Shift + J Juster det valgte avsnittet eller delen av teksten. Ctrl + Shift + Pil opp Flytt det valgte avsnittet opp. Ctrl +Shift +Pil ned Flytt det valgte avsnittet nedover. Ctrl + Shift + 7 Gjør det valgte avsnittet til en nummerert liste. Ctrl + Shift + 8 Gjør det valgte avsnittet til en punktliste. Ctrl + Shift + 9 Gjør det valgte avsnittet til en sjekkliste.

  For macOS:

  Cmd + Shift+ L Juster tekst til venstre. Cmd + Shift + E Juster tekst til midten. Cmd + Shift + R Juster tekst til høyre. Cmd + Shift + J Juster det valgte avsnittet eller en del av teksten. Ctrl + Shift + Pil opp Flytt det valgte avsnittet opp. Ctrl +Shift +Pil ned Flytt det valgte avsnittet nedover. Cmd + Shift + 7 Lag en nummerert liste. Cmd + Shift + 8 Opprett en punktliste. Cmd + Shift + 9 Lag en sjekkliste.

  Formateringssnarveier for bilder og tegninger

  Grafik hjelper deg å presentere arbeidet ditt bedre og visualisere tankene dine. Visste du at du kan formatere bildene og tegningene i Google-dokumentet ditt for å passe perfekt med teksten de følger med? Bruk disse snarveiene for å gjøre arbeidsflyten din enkel.

  Ctrl + Alt + K Endre størrelsen på bildet større med sideforholdet intakt. Ctrl + Alt + B Endre størrelsen på bildet større horisontalt. Ctrl + Alt + I Endre størrelsen på bildet større vertikalt. Ctrl + Alt + J Endre størrelsen på bildet mindre med sideforholdet intakt. Ctrl + Alt + W Endre størrelsen på bildet mindre horisontalt. Ctrl + Alt + Q Endre størrelsen på bildet mindre vertikalt. Alt + pil høyre Roter det valgte bildet 15° med klokken. Alt + venstre pil Roter det valgte bildet 15° mot klokken. Alt + Shift + høyrepil Roter det valgte bildet med klokken 1°. Alt + Shift + venstrepil Roter det valgte bildet 1° mot klokken.

  For macOS:

  Cmd + Ctrl + K Endre størrelsen på bildet større med intakt sideforhold. Cmd + Ctrl + B Endre størrelsen på bildet større horisontalt. Cmd + Ctrl + I Endre størrelsen på bildet større vertikalt. Cmd + Ctrl + J Endre størrelsen på bildet mindre med sideforholdet intakt. Cmd + Ctrl + W Endre størrelsen på bildet mindre horisontalt. Cmd + Ctrl + Q Endre størrelsen på bildet mindre vertikalt. Alternativ + høyrepil Roter det valgte bildet 15° med klokken. Alternativ + venstrepil Roter det valgte bildet 15° mot klokken. Option + Shift + Høyre pil Roter det valgte bildet med klokken 1°. Tilvalg + Shift + Venstre pil Roter det valgte bildet 1° mot klokken.

  Snarveier for kommentarer, fotnoter og mer

  Du kan til og med redigere fotnoter og overskrifter med flere snarveier. Trenger du å svare raskt på en kommentar fra sjefen eller redaktøren din? Ikke noe problem, selv det kan gjøres på kort tid. Slik gjør du:

  Ctrl + Alt + [1-6] Endrer overskriftsstilen. Tallet mellom 1 og 6 bestemmer stilen som skal brukes. Ctrl + Enter Sett inn et sideskift i dokumentet. Ctrl + Alt + M Sett raskt inn en kommentar i Google Docs-filen. Velg kommentar + R Legg igjen et svar på den valgte kommentaren. Velg kommentar + E Løs den valgte kommentaren. Ctrl + Alt + F Sett inn en ny fotnote. Hold Ctrl + Alt + E og deretter F Flytt til gjeldende fotnote. Hold Ctrl + Alt + N og deretter F Flytt til neste fotnote. Hold Ctrl + Alt + P og deretter F Flytt til forrige fotnote. Ctrl + Alt + X
  Eller trykk på
  f7 Åpne stave-/grammatikkkontrollen for Google Docs-filen din. Ctrl + Alt + Z
  Eller
  Alt + Shift + ~ Aktiver støtte for skjermleser.

  For macOS:

  Cmd + Option + [1-6] Endrer overskriftsstilen. Cmd + Enter Sett inn et sideskift i dokumentet. Cmd + Option + M Sett inn en kommentar. Velg kommentar + R Legg igjen et svar på den valgte kommentaren. Velg kommentar + E Løs den valgte kommentaren. Cmd + Option + F Sett inn en ny fotnote. Hold Ctrl + Cmd + E og deretter F Flytt til gjeldende fotnote. Hold Ctrl + Cmd + N og deretter F Flytt til neste fotnote. Hold Ctrl + Cmd + P og deretter F Flytt til forrige. Cmd + Option + X
  Eller trykk
  Fn + f7 Åpne stave-/grammatikkkontrollen for Google Docs-filen din. Alternativ + Cmd + Z Aktiver støtte for skjermleser

  Navigasjons- og menysnarveier

  Selv om det kan virke enklere å klikke med musen for å navigere i Google Docs-filen, er det mye enklere og raskere å gjøre det med snarveier, spesielt fordi du vil pare disse hurtigtastene med formaterings- og redigeringssnarveiene. Det er lettere å ikke løfte hendene fra tastaturet i det hele tatt, og gjøre alt med noen få tastetrykk.

  Ctrl + F Finn et ord eller en setning i Google Dokumenter-filen. Ctrl + G Gjenta søket. Ctrl + H Finn et ord eller en setning i en Google Docs-fil og erstatt den med en annen. Ctrl + Shift + X Få frem kontekstmenyen for raskere redigering eller innsetting av lenker og emojier. Alt + F
  Eller
  Alt + Shift+ F
  (for andre nettlesere enn Chrome) Få frem filmenyen. Alt + O
  Eller
  Alt + Shift + O
  (for andre nettlesere enn Chrome) Få frem formatmenyen. Alt + V
  Eller få frem visningsmenyen. Alt + E
  Eller få frem redigeringsmenyen. Alt + H Få frem hjelpemenyen. Alt + A Få frem tilgjengelighetsmenyen når skjermleseren er på. Alt + T
  Eller få frem verktøymenyen. Ctrl + Shift + F Gå inn i kompakt modus/skjul alle menyene. Side opp Flytt siden opp. Side ned Flytt siden ned.

  For macOS:

  Cmd + F Finn et ord eller en setning i Google Dokumenter-filen. Cmd + G Gjenta søket. Cmd + H Finn et ord eller en setning og erstatt det med et annet. Cmd + Shift + Få frem kontekstmenyen. Ctrl + Tilvalg + F Få frem filmenyen. Ctrl + Tilvalg + O Få frem formatmenyen. Ctrl + Tilvalg + V Få frem visningsmenyen. Ctrl + Tilvalg + E Få frem redigeringsmenyen. Ctrl + Tilvalg + H Få frem hjelpemenyen. Ctrl + Tilvalg + A Få frem tilgjengelighetsmenyen når skjermleseren er på. Ctrl + Tilvalg + T Få frem verktøymenyen. Ctrl + Shift + F Gå inn i kompakt modus/skjul alle menyene. Fn + opp Flytt siden opp. Fn + ned Flytt siden ned.

  Enten du er en forfatter som fyller ut uendelige Google Dokumenter-sider eller en og annen bruker, vil hurtigtaster forbedre arbeidsflyten din når du blir vant til dem. Sørg for at du øver dem daglig for å bygge opp vanen. Sjekk også ut artikkelen vår om de beste Microsoft Excel-tastatursnarveiene for å bli en regnearkmester.