63 Beste sneltoetsen voor Google Documenten

0
52

Verbeter uw workflow door voor alles sneltoetsen te gebruiken. U kunt zelfs aangepaste snelkoppelingen maken die voor u het beste werken. Snelkoppelingen werken op elke app en elk systeem, van uw Word-document tot de Windows-interface. Veel van hen blijven ook hetzelfde, ongeacht het programma dat u gebruikt.

Dit artikel gaat over het leren van de beste sneltoetsen voor Google Documenten.

Inhoudsopgave

  Veelgebruikte sneltoetsen

  De snelkoppelingen in dit gedeelte zijn erg populair, niet alleen in Google Documenten, maar ook in verschillende apps, browsers en programma's die u mogelijk gebruikt. Waarschijnlijk ken je er al een paar.

  Ctrl + C Kopieer inhoud naar het klembord. Ctrl + X Knip de gewenste inhoud. Terwijl Kopiëren een nieuwe kopie van de inhoud maakt, verwijdert de opdracht Knippen de inhoud van zijn oorspronkelijke plaats, zodat u deze kunt plakken waar u maar wilt. Ctrl + V Plak de eerder gekopieerde of geknipte inhoud. Ctrl + Z Maak de laatste actie ongedaan. Ctrl + Shift + Z Voer de laatste actie opnieuw uit. Ctrl + K Opent een veld waarin u koppelingen kunt invoegen of bewerken. Alt + Enter Open een link vanuit uw Google-document.

  Voor macOS:

  Cmd + C Kopieer inhoud naar het klembord. Cmd + X Knip de inhoud. Cmd + V Plakken. Cmd + Z Maak de laatste actie ongedaan. Cmd + Shift + Z Voer de laatste actie opnieuw uit. Cmd + K Koppelingen invoegen of bewerken. Optie + Enter Open een link die al in het Google Docs-bestand staat.

  Snelkoppelingen voor tekstopmaak

  Of je nu Google Documenten gebruikt voor werk, schoolprojecten of voor het schrijven van een boek, je moet de tekst opmaken. Op die manier zou het document gemakkelijk te lezen en te begrijpen zijn. Tekstopmaak kan zowel tijdens het schrijven als daarna worden gedaan. Hoe dan ook, er zijn sneltoetsen waarmee u snel en moeiteloos klaar bent.

  Sommige sneltoetsen voor tekstopmaak zijn gebruikelijk bij de meeste schrijf-apps en u bent er waarschijnlijk al mee bekend.

  Ctrl + B Maak de geselecteerde tekst vet. Ctrl + I Maak de geselecteerde tekst cursief. Ctrl + U Onderstreep de geselecteerde tekst. Ctrl + Shift + V Dit is een complexere versie van de opdracht Ctrl + V. Wanneer u in Google Documenten inhoud van ergens anders kopieert en plakt, maakt Google Documenten deze automatisch op. Gebruik deze snelkoppeling om een ​​niet-opgemaakte versie van de gekopieerde inhoud te plakken. Ctrl + Wis Google Doc-opmaak van de geselecteerde tekst. Ctrl + Alt + C Kopieer de opmaakactie van de geselecteerde tekst. Ctrl + Alt + V Plak de eerder gekopieerde opmaakactie op nieuwe tekst. Alt + Shift + 5 Doorstreep een deel van je tekst om aan te geven dat je een wijziging hebt aangebracht. Ctrl+. Maak de geselecteerde tekst superscript. Ctrl + , Maak de geselecteerde tekst subscript. Ctrl+Shift+. Vergroot de lettergrootte. Ctrl + Shift + , Verklein de lettergrootte.

  Voor macOS:

  Cmd + B Vet. Cmd + I cursief. Cmd + U onderstrepen. Cmd + Shift + V Plak de niet-opgemaakte versie van de gekopieerde inhoud. Cmd + Wis Google Doc-opmaak van de geselecteerde tekst. Cmd + Option + C Kopieer de opmaakactie van de geselecteerde tekst. Cmd + Option + V Plak de eerder gekopieerde opmaakactie op nieuwe tekst. Cmd + Shift + X Doorstreep een deel van je tekst om aan te geven dat je een wijziging hebt aangebracht. Cmd + . Maak de geselecteerde tekst superscript. Cmd + , Maak de geselecteerde tekst subscript. Cmd+Shift+. Vergroot de lettergrootte. Cmd + Shift + , Verklein de lettergrootte.

  Snelkoppelingen voor alineaopmaak

  De opmaak van alinea's is net zo belangrijk als de tekst zelf. Het maakt uw Google-document gemakkelijk te volgen en te lezen. Hier zijn enkele sneltoetsen die het proces versnellen om uw Google-document er overzichtelijk uit te laten zien:

  Ctrl + Shift + L Lijn de geselecteerde alinea's naar links uit. Ctrl + Shift + E Lijn de geselecteerde alinea's uit met het midden. Ctrl + Shift + R Lijn de geselecteerde alinea's naar rechts uit. Ctrl + Shift + J Uitvullen van de geselecteerde alinea of ​​een deel van de tekst. Ctrl + Shift + Pijl-omhoog Verplaatst de geselecteerde alinea omhoog. Ctrl +Shift +Pijl-omlaag Verplaatst de geselecteerde alinea naar beneden. Ctrl + Shift + 7 Maak van de geselecteerde alinea een genummerde lijst. Ctrl + Shift + 8 Maak van de geselecteerde alinea een lijst met opsommingstekens. Ctrl + Shift + 9 Maak van de geselecteerde alinea een checklist.

  Voor macOS:

  Cmd + Shift + L Tekst links uitlijnen. Cmd + Shift + E Lijn de tekst uit met het midden. Cmd + Shift + R Tekst naar rechts uitlijnen. Cmd + Shift + J Uitvullen van de geselecteerde alinea of ​​een deel van de tekst. Ctrl + Shift + Pijl-omhoog Verplaatst de geselecteerde alinea omhoog. Ctrl +Shift +Pijl-omlaag Verplaatst de geselecteerde alinea naar beneden. Cmd + Shift + 7 Maak een genummerde lijst. Cmd + Shift + 8 Maak een lijst met opsommingstekens. Cmd + Shift + 9 Maak een checklist.

  Afbeeldingen en tekeningen Opmaaksnelkoppelingen

  Grafiek helpt u uw werk beter te presenteren en uw gedachten te visualiseren. Wist u dat u de afbeeldingen en tekeningen in uw Google-document kunt opmaken zodat ze perfect passen bij de bijbehorende tekst? Gebruik deze sneltoetsen om uw workflow moeiteloos te maken.

  Ctrl + Alt + K Verklein de afbeelding groter met de beeldverhouding intact. Ctrl + Alt + B Verklein de afbeelding horizontaal groter. Ctrl + Alt + I Verklein de afbeelding verticaal groter. Ctrl + Alt + J Verklein de afbeelding kleiner met de beeldverhouding intact. Ctrl + Alt + W Verklein de afbeelding horizontaal kleiner. Ctrl + Alt + Q Verklein de afbeelding verticaal kleiner. Alt + Pijl-rechts Draai de geselecteerde afbeelding 15° rechtsom. Alt + linkerpijl Draai de geselecteerde afbeelding 15° tegen de klok in. Alt + Shift + Pijl-rechts Draai de geselecteerde afbeelding 1° rechtsom. Alt + Shift + Pijl-links Draai de geselecteerde afbeelding 1° tegen de klok in.

  Voor macOS:

  Cmd + Ctrl + K Verklein de afbeelding groter met intacte beeldverhouding. Cmd + Ctrl + B Verklein de afbeelding horizontaal groter. Cmd + Ctrl + I Verklein de afbeelding verticaal groter. Cmd + Ctrl + J Verklein de afbeelding kleiner met de beeldverhouding intact. Cmd + Ctrl + W Verklein de afbeelding horizontaal kleiner. Cmd + Ctrl + Q Verklein de afbeelding verticaal kleiner. Optie + pijl naar rechts Draai de geselecteerde afbeelding 15° rechtsom. Optie + linkerpijl Draai de geselecteerde afbeelding 15° tegen de klok in. Option + Shift + Pijl naar rechts Draai de geselecteerde afbeelding 1° met de klok mee. Option + Shift + Pijl naar links Draai de geselecteerde afbeelding 1° tegen de klok in.

  Snelkoppelingen voor opmerkingen, voetnoten en meer

  Je kunt zelfs voetnoten en kopteksten bewerken met verschillende sneltoetsen. Wilt u snel reageren op een opmerking van uw baas of redacteur? Geen probleem, zelfs dat kan in een mum van tijd. Dit is hoe:

  Ctrl + Alt + [1-6] Wijzigt de kopstijl. Het getal tussen 1 en 6 bepaalt de stijl die wordt toegepast. Ctrl + Enter Voeg een pagina-einde in het document in. Ctrl + Alt + M Voeg snel een opmerking in het Google Docs-bestand in. Selecteer opmerking + R Laat een reactie achter op de geselecteerde opmerking. Selecteer opmerking + E Los de geselecteerde opmerking op. Ctrl + Alt + F Voeg een nieuwe voetnoot in. Houd Ctrl + Alt + E ingedrukt en vervolgens F. Ga naar de huidige voetnoot. Houd Ctrl + Alt + N ingedrukt en vervolgens F Ga naar de volgende voetnoot. Houd Ctrl + Alt + P ingedrukt en vervolgens F Ga naar de vorige voetnoot. Ctrl + Alt + X
  Of druk op
  f7 Open de spelling-/grammaticacontrole voor uw Google Docs-bestand. Ctrl + Alt + Z
  Of
  Alt + Shift + ~ Ondersteuning voor schermlezers inschakelen.

  Voor macOS:

  Cmd + Option + [1-6] Wijzigt de kopstijl. Cmd + Enter Voeg een pagina-einde in het document in. Cmd + Option + M Voeg een opmerking toe. Selecteer opmerking + R Laat een reactie achter op de geselecteerde opmerking. Selecteer opmerking + E Los de geselecteerde opmerking op. Cmd + Option + F Voeg een nieuwe voetnoot in. Houd Ctrl + Cmd + E ingedrukt en vervolgens F. Ga naar de huidige voetnoot. Houd Ctrl + Cmd + N ingedrukt en vervolgens F Ga naar de volgende voetnoot. Houd Ctrl + Cmd + P ingedrukt en vervolgens F Ga naar de vorige. Cmd + Option + X
  Of druk op
  Fn + f7 Open de spelling-/grammaticacontrole voor uw Google Docs-bestand. Option + Cmd + Z Ondersteuning voor schermlezers inschakelen

  Navigatie en menusnelkoppelingen

  Hoewel het misschien eenvoudiger lijkt om met uw muis te klikken om door het Google Docs-bestand te navigeren, is het veel gemakkelijker en sneller om dit met sneltoetsen te doen, vooral omdat u deze sneltoetsen koppelt aan de opmaak- en bewerkingssneltoetsen. Het is gemakkelijker om uw handen helemaal niet van het toetsenbord te halen en alles met een paar toetsaanslagen te doen.

  Ctrl + F Zoek een woord of zin in uw Google Docs-bestand. Ctrl + G Herhaal de zoekopdracht. Ctrl + H Zoek een woord of een zin in een Google Docs-bestand en vervang het door een ander. Ctrl + Shift + X Open het contextmenu voor snellere bewerking of het invoegen van links en emoji's. Alt + F
  Of
  Alt + Shift+ F
  (voor andere browsers dan Chrome) Open het bestandsmenu. Alt + O
  Of
  Alt + Shift + O
  (voor andere browsers dan Chrome) Open het opmaakmenu. Alt + V
  Of Open het weergavemenu. Alt + E
  Of Open het bewerkingsmenu. Alt + H Roep het helpmenu op. Alt + A Open het toegankelijkheidsmenu wanneer de schermlezer is ingeschakeld. Alt + T
  Of Open het menu Extra. Ctrl + Shift + F Ga naar de compacte modus/verberg alle menu's. Pagina omhoog Verplaats de pagina omhoog. Pagina omlaag Verplaats de pagina omlaag.

  Voor macOS:

  Cmd + F Zoek een woord of zin in je Google Docs-bestand. Cmd + G Herhaal de zoekopdracht. Cmd + H Zoek een woord of een zin en vervang het door een ander. Cmd + Shift + Open het contextmenu. Ctrl + Option + F Open het bestandsmenu. Ctrl + Option + O Open het opmaakmenu. Ctrl + Option + V Open het weergavemenu. Ctrl + Option + E Open het bewerkingsmenu. Ctrl + Option + H Open het helpmenu. Ctrl + Option + A Open het toegankelijkheidsmenu wanneer de schermlezer is ingeschakeld. Ctrl + Option + T Open het menu Extra. Ctrl + Shift + F Ga naar de compacte modus/verberg alle menu's. Fn + omhoog Verplaats de pagina omhoog. Fn + omlaag Verplaats de pagina naar beneden.

  Of je nu een schrijver bent die eindeloze Google Documenten-pagina's vult of een occasionele gebruiker, sneltoetsen zullen je workflow verbeteren als je er eenmaal aan gewend bent. Zorg ervoor dat je ze dagelijks oefent om de gewoonte op te bouwen. Bekijk ook ons ​​artikel over de beste Microsoft Excel-sneltoetsen om een ​​spreadsheet-master te worden.