Your Daily Wrap: India vinner historisk gull i Lawn Bowls på CWG 2022, USA dreper Al Qaida-sjefen Zawahiri; og mer

0
137

(med klokken) Ayman al-Zawahri, politidirektør i Jammu og Kashmir, Dilbag Singh, indiske spillere feirer etter å ha vunnet Lawn Bowls Women's Fours-finalekampen mot Sør-Afrika, Mamata Banerjee .

Et amerikansk droneangrep i Afghanistan i helgen drepte Ayman al-Zawahiri – en av hovedhjernene bak 9/11-angrepene – i et urbant trygt hus i Afghanistan, sa Det hvite hus mandag kveld. Al-Zawahiri hadde vært på radaren til etterretnings- og terrorbekjempelsesbyråer de siste to tiårene. Han hadde også nevnt India ved flere anledninger fra 2001 og fremover. Ved to anledninger – i 2014 og 2022 – ga han ut store videoer som var fokusert utelukkende på India. Disse indisk-sentriske videoene var blant al-Zawahiris viktigste meldinger til hans følgere og inneholdt viktige kunngjøringer om hans visjon for jihad på subkontinentet. Drapet hans er viktig for den globale krigen mot terror, som også for India. En titt på årsakene til dette.

Jammu og Kashmirs generaldirektør for politi (DGP) Dilbag Singh har vært en konstant i Union Territorys sikkerhetsapparat siden tiden før opphevelsen av den tidligere statens spesielle status. Tre år siden artikkel 370 ble opphevet, snakker politimannen til The Indian Express’ Naveed Iqbal om sikkerhetslandskapet i J&K, inkludert utfordringen med å håndtere «ansiktsløse moduler» og rollen Internett spiller i terrorrekruttering. Les hele intervjuet her.

En 31 år gammel nigeriansk statsborger bosatt i Delhi testet positivt for apekopper i dag, noe som tar byens tall til tre. Også Kerala rapporterte om et annet apekopper-tilfelle, og tok det totale antallet infeksjoner i staten til fem. Det totale antallet saker i India er nå åtte. I mellomtiden døde en 22 år gammel mann fra Kerala som tok et fly hjem fra UAE etter å ha testet positivt for apekopper på lørdag med hjernebetennelse (hevelse i hjernen). Senteret har kontaktet myndighetene i De forente arabiske emirater for å finne ut hvordan han var i stand til å gå om bord på flyet til tross for at han testet positivt for virusinfeksjonen. I et tilfelle som dette, hvem er i faresonen for å få sykdommen og hvordan kan den forebygges? Les her.

Det indiske lawn bowls-laget for kvinner tok i dag en historisk gullmedalje på Commonwealth Games, og tok sporten fra uklarhet til rampelys med sitt inspirerende show. Følg livedekningen vår på CWG 2022 her.

Subscriber Only StoriesSe alle

Premium

UPSC-nøkkel-4. august 2022: Hvorfor du bør lese “Revdi Culture” eller “Indian D…

Premium

Synkende Bollywood, oppblåste stjerneavgifter

Premium

Hvordan en kjendissjefs fryktregel bidro til å ødelegge hot oppstart Zilingo

Premium

Taiwan og Ukraina: Hvordan to kriser, 5000 miles fra hverandre, er koblet Abonner nå for å få 66 % RABATT

USAs hustaler Nancy Pelosi sitt besøk i Taiwan har utløst økte spenninger mellom Kina og USA. Kina hevder Taiwan som en del av sitt territorium, for å bli annektert med makt om nødvendig, og ser på besøk av utenlandske myndighetspersoner som en anerkjennelse av øyas suverenitet.

Politisk puls

strong>

Kabinettet i Vest-Bengal godkjente mandag opprettelsen av syv nye distrikter i staten, og tar det totale antallet distrikter til 30, opp fra de eksisterende 23. Sjefsminister Mamata Banerjee kunngjorde sitt kabinetts siste avgjørelse, og sa at målet var å strømlinjeforme og desentralisere administrative operasjoner. Det ser imidlertid ut til å være en betydelig politisk begrunnelse bak Banerjees trekk. Atri Mitra rapporterer.

Fra urdupressen: Urdupressen kritiserte den vanlige syklusen av forstyrrelser og utvasking midt i det onde blodet fra regjeringen og opposisjonen som stort sett har preget monsunsesjonen i parlamentet, og kritiserte suspensjonen av en rekke opposisjonsparlamentsmedlemmer fra de to husene i forrige uke. De uttrykte også harme over Karnataka-regjeringens offentlige erklæring om å ta i bruk «Yogi-modellen» og bulldoserpolitikk for styring i staten, og kalte den «åpne trusler mot minoriteter». En titt på sidene til Inquilab, Siasat, Roznama Rashtriya Sahara og Urdu Times.

Express Explained

Indias største spektrumauksjon noensinne ble avsluttet mandag, med bud på over 1,5 lakh crore Rs som kom inn etter syv dager med budgivning fordelt på 40 runder. Reliance Jio dukket opp som den største brukeren i 5G-spektrumauksjonen, og kjøpte nesten halvparten av alle radiobølgene som ble solgt for mer enn Rs 88 000 crore, og var også den eneste (blant fire søkere) som har skaffet seg spektrum i premium 700 MHz-båndet. Hvor mye spektrum ble kjøpt av søkerne? Hvordan budde Jio, Airtel, Vodafone Idea og Adani Group? Hva blir det neste? Soumyarendra Barik svarer på disse spørsmålene i denne Express Explained.

Etter å ha opplevd dårlig nedbør i juni og juli, opplever nesten tre fjerdedeler av Kerala kraftige byger denne måneden, med flere områder på randen av flom. Delstatsregjeringen sendte tirsdag i dag et rødt varsel i åtte av 14 distrikter for de neste tre dagene. Hvorfor er Kerala vitne til mye nedbør? Hva er prognosen for de neste dagene? Les her.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå