Vennskap mellom fattig og rik kan redusere fattigdom, viser store studier

0
51

Advokat Jimarielle Bowie ved hennes alma mater, Angelo Rodriguez High School, i Fairfield, California. Hun krediterer noe av suksessen sin til vennskapene hun fikk på videregående. (The New York Times)

Skrevet av Claire Cain Miller, Josh Katz, Francesca Paris og Aatish Bhatia

I løpet av de siste fire tiårene har de økonomiske omstendighetene som barn er blitt født inn i, i økende grad avgjort hvor de har havnet som voksne. Men en omfattende ny studie, basert på milliarder av sosiale medier-forbindelser, har avdekket et kraftig unntak fra det mønsteret som hjelper til med å forklare hvorfor visse steder tilbyr en vei ut av fattigdom.

Forskerne fokuserte på videregående skoler, en av de få settingene der folk i alle klasser får venner med samme hastighet. (The New York Times)

For fattige barn øker det å bo i et område hvor folk har flere vennskap som går på tvers av klassegrensene betydelig hvor mye de tjener i voksen alder, fant den nye forskningen.

Studien , publisert mandag i Nature, analyserte Facebook-vennskapene til 72 millioner mennesker, tilsvarende 84 % av amerikanske voksne i alderen 25 til 44.

Subscriber Only StoriesSe allePremium

India er klar for Agnipath, bekymre deg i Nepal over Gorkha-rekrutter

Premium figur>Bekymring i Delhi for ikke å være en del av USA-ledet allianse for kritiske mineralerPremium

Hvem vil bjelle revadi katt? EC til Niti, finans til RBI, hvorfor hender bundet

Premium

Etter Partha-utvisningen satte Abhishek sitt preg på Bengal-kabinettet. Abonner nå for å få 66 % RABATT

Tidligere var det klart at noen nabolag var mye bedre enn andre til å fjerne hindringer for å klatre opp i inntektsstigen, men det var ikke klart hvorfor. Den nye analysen – den største i sitt slag – fant i hvilken grad de rike og fattige var knyttet sammen, forklarte hvorfor barna i et nabolag gjorde det bedre senere i livet, mer enn noen annen faktor.

Effekten var dyp. Studien fant at hvis fattige barn vokste opp i nabolag der 70 % av vennene deres var velstående – den typiske raten for barn med høyere inntekt – ville det øke deres fremtidige inntekter med 20 % i gjennomsnitt.

Disse Vennskap på tvers av klassene – det forskerne kalte økonomisk tilknytning – hadde en sterkere innvirkning enn skolekvalitet, familiestruktur, jobbtilgjengelighet eller et lokalsamfunns rasesammensetning. Menneskene du kjenner, antyder studien, åpner muligheter, og det økende klasseskillet i USA stenger dem for dem.

«Å vokse opp i et samfunn koblet på tvers av klassegrenser, forbedrer barnas resultater og gir dem en bedre sjanse til å komme seg ut av fattigdom,» sa Raj Chetty, økonom ved Harvard University og direktør for Opportunity Insights, som studerer røttene til ulikhet og bidragsyterne til økonomisk mobilitet. Han var en av studiens fire hovedforfattere, sammen med Johannes Stroebel og Theresa Kuchler fra New York University og Matthew O Jackson fra Stanford University og Santa Fe Institute.

Funnene viser begrensningene ved mange forsøk på å øke mangfoldet – som skoleskyss, flerfamiliesoning og bekreftende særbehandling. Å bringe mennesker sammen er ikke nok alene for å øke mulighetene, antyder studien. Om de danner relasjoner betyr like mye.

“Folk som er interessert i å skape økonomisk tilknytning bør like mye fokusere på å få mennesker med forskjellige inntekter til å samhandle,” sa Stroebel.

“Moren min har virkelig innpodet å jobbe hardt i oss – å være kunnskapsrik om vår familiehistorie, du må bli bedre, du må gjøre det bedre,” sa Bowie, 24, som følger Mari. (The New York Times)

Jimarielle Bowie vokste opp i en lavere middelklassefamilie. Foreldrene hennes skilte seg, mistet jobb og mistet hjem. Så da hun ble venner på videregående med jenter som bodde på den rike siden av byen, fascinerte livsstilen hennes henne. Husene deres var større; de spiste forskjellig mat; og foreldrene deres – leger, advokater og pastorer – hadde forskjellige mål og planer for barna sine, inkludert å søke på college.

“Moren min har virkelig innpodet å jobbe hardt i oss – å være kunnskapsrik om vår familiehistorie, du må bli bedre, du må gjøre det bedre,” sa Bowie, 24, som går ved Mari. “Men jeg visste ikke noe om SAT, og foreldrene til vennene mine meldte seg på denne klassen, så jeg tenkte at jeg burde gjøre det. Jeg fikk venners foreldre til å se på mine personlige uttalelser.»

Bowie ble den første personen i familien hennes som tok en doktorgrad. Hun er nå forsvarsadvokat – en jobb hun fant gjennom en venn av en av disse videregående vennene.

“Min erfaring med å møte folk som var mer velstående, jeg fikk komme inn i disse kretsene, forstå hvordan de folk tenker,” sa hun. “Jeg tror absolutt det gjorde en betydelig forskjell.”

Sosial kapital, nettverket av menneskers relasjoner og hvordan de blir påvirket av dem, har lenge fascinert samfunnsvitere. Den første kjente bruken av uttrykket var i 1916, av LJ Hanifan, en skoleadministrator i West Virginia. Siden den gang har forskere funnet ut at bånd til mer utdannede eller velstående mennesker, som starter i barndommen, kan forme ambisjoner, skolegang og karriereveier.

Fra NYT |Ayman al-Zawahiri ble drept i en alder av 71 år og levde et liv i hemmelighold og vold

Men den nye studien – som bruker et betydelig større datasett enn andre studier, som dekker 21 milliarder Facebook-vennskap – er den første som viser at det å bo på et sted som fremmer disse forbindelsene gir bedre økonomiske resultater.

Forskerne fant ut at jo flere forbindelser mellom de rike og fattige, desto bedre var nabolaget til å løfte barn ut av fattigdom. Etter å ha redegjort for disse sammenhengene, hadde andre egenskaper som forskerne analyserte – inkludert nabolagets rasesammensetning, fattigdomsnivå og skolekvalitet – mindre betydning for mobilitet oppover, eller ikke i det hele tatt.

“Det er en stor sak fordi jeg tror det vi mangler i Amerika i dag, og det som har falt katastrofalt i løpet av de siste 50 årene, er det jeg kaller å bygge bro over sosial kapital – uformelle bånd som fører oss til mennesker som er ulikt oss,” sa Robert Putnam, statsviteren ved Harvard som skrev «Bowling Alone» og «Our Kids» om nedgangen i sosial kapital i USA. “Og det er en veldig stor sak fordi det gir en rekke veier eller ledetråder som vi kan begynne å bevege dette landet i en bedre retning.”

Andre typer sosial kapital er også viktige, som frivillighet i et fellesskap og vennskap med mennesker med lignende bakgrunn. Likevel viser den nye studien at selv på steder som mangler andre typer sosial kapital, er en økning i relasjoner på tvers av klassene nok til å gagne barns økonomiske utsikter. Og det er denne typen sosial kapital som har avtatt etter hvert som landet har blitt mer segregert etter klasse. De siste tiårene har det blitt mer sannsynlig at folk bor i nabolag og går på skoler med mennesker med lignende økonomisk status – atferd som samfunnsvitere sier er drevet av angst for å falle nedover inntektsstigen i en tid med økende ulikhet.

< p>Analysen målte ikke direkte rollen til rase, som ikke ble gitt i Facebook-dataene. (Selv om det finnes teknikker forskere bruker for å gjette rase, brukte ikke forfatterne av den nye studien dem.) Men på steder med mer rasemessig mangfold fant studien færre relasjoner på tvers av klassene.

' A Culture of Success'

Forskerne fokuserte på videregående skoler, en av de få miljøene der folk i alle klasser får venner i samme hastighet, og et sted hvor folk knytter livslange vennskap før de begynner ta avgjørelser som kan bestemme deres økonomiske baner.

Angelo Rodriguez High School i Fairfield, California, som Bowie gikk på, hadde flere vennskap på tvers av klassene enn den gjennomsnittlige store offentlige videregående skolen.

Fra NYT |Den første Capitol-opprøreren som står overfor rettssak får 7 år, den lengste straffen så langt

Fairfield, midt mellom Sacramento og San Francisco, er et uvanlig mangfoldig område, rasemessig og økonomisk, og tre fjerdedeler av Rodriguez Highs studentmasse på rundt 2000 er fargede studenter. Skolen, som åpnet i 2001, hadde et nedslagsfelt formet som en omvendt C, tegnet fra nabolag på ytterkanter av byen – og det var slik Bowie endte opp med å pendle til et rikere område for skole. Det lar også noen elever utenfor grensen delta.

Generelt har større og mer mangfoldige skoler – både økonomisk og rasemessig – en mindre andel av koblinger på tvers av klassene. Det kan være vanskeligere å få venner i store grupper, og det er flere sjanser for å danne klikker med folk fra lignende bakgrunn. Men Rodriguez High pleiet vennskap på tvers av klasser på måter både planlagt og utilsiktet.

“Når du er på Rod, blir du venn med alle,” sa Bowie. «Bokstavelig talt er det det den skolen gjør.»

En ting som kan ha hjulpet var skolens campusoppsett, med en promenade rundt et sentralt bibliotek, utescene og firemannsrom. Det var bevisst, sa John Diffenderfer, president for Aedis Architects, som tegnet campus: “Utilsiktet ustrukturert interaksjon mellom studenter var en svært høy prioritet.”

Rodriguez High har en blokkplan der klassene møtes i to timer hver annenhver dag. Dette skaper små, mangfoldige grupper som tilbringer mye tid sammen. Når store institusjoner gjør dette, hjelper det å fremme vennskap på tvers av klassene, fant forskningen. Å skille studenter basert på akademiske prestasjoner, gjennom begavede eller internasjonale baccalaureate-programmer, har motsatt effekt.

Utenomfaglige aktiviteter og interesseklubber spiller også en stor rolle i å bringe sammen elever med forskjellig bakgrunn, sa Catie Coniconde, en Rodriguez-skolerådgiver som også ble uteksaminert fra skolen i 2006. Halve elevmassen er registrert i dem.

< p>“Barn blir identifisert av sine fritidsaktiviteter, mer enn rase eller sosioøkonomisk status,” sa hun. “Det er idrettsutøverne, bandbarna, barna som er interessert i anime.”

Mens de forfølger felles fritidsinteresser, begynner studentene å dele ambisjoner, sa Coniconde. Å score godt på SAT og delta på en fireårig høyskole er vanlige mål for Rodriguez, sa hun. Studentene fra den rikere delen av byen kommer vanligvis med disse målene, mens mange elever fra familier med lavere inntekt ikke hadde vurdert dem før.

“Det virket bare som en suksesskultur,” sa hun. «Pushet på fire år var enormt hos Rod, og det er det fortsatt den dag i dag.»

Metode:Dataene dekket 72,2 millioner aktive Facebook-brukere i alderen 25 til 44, og holdt dem anonyme. Aktive brukere ble definert som de som hadde logget på den siste måneden og hadde minst 100 venner. Forskerne kjørte analysen ved å bruke alle folks Facebook-venner så vel som bare deres 10 nærmeste venner, og fant svært like resultater. For å bekrefte at dataene var representative for den samlede amerikanske offentligheten i den aldersgruppen, sammenlignet de datasettet med folketellingsdata. For å verifisere at deres estimater av sosioøkonomisk status var korrekte, brukte forskerne også aggregerte skatteregistreringer og folketellingsdata.

For å beregne økonomisk mobilitet for hvert postnummer brukte forskere anonymiserte skattedata for personer født fra 1978 til 1983, som de hadde analysert i tidligere forskning.

Opportunity Insights, forskningsgruppen ved Harvard drevet av Raj Chetty, har mottatt et stipend på 15 millioner dollar fra Chan-Zuckerberg Initiative, drevet av Mark Zuckerberg og hans kone, Priscilla Chan. Theresa Kuchler og Johannes Stroebel har hatt tidligere forskningssamarbeid med Facebook; i 2018 mottok de hver en ubegrenset forskningsgave på $135 000 fra Facebook til NYU Stern, uten tilknytning til den nåværende forskningen. Ansatte i Meta, Facebooks morselskap, er oppført som medforfattere av avisene. Hovedforskerne sa at ingen av midlene fra Meta eller Facebook ble brukt til dette prosjektet, og at Meta heller ikke hadde lov til å gjennomgå eller påvirke funnene, utover å sikre datavern. Forskningen ble finansiert av Bill og Melinda Gates Foundation, Overdeck Family Foundation, Harvard og National Science Foundation.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke tilbyr deg mer på mindre Kjøp nå