Upprörd över Ram Gopal, Yogi-möte, SP rangordnade frågor “riktig agenda”

0
94

Ram Gopal Yadav (L), Uttar Pradeshs chefsminister Yogi Adityanath.

Det överraskande mötet mellan Samajwadi-partiets (SP) generalsekreterare och Rajya Sabha-medlemmen Ram Gopal Yadav med Uttar Pradeshs chefsminister Yogi Adityanath i Lucknow Monday verkar inte ha fallit väl in hos SP-kadren, en del av dem har undrat över mötets “verkliga agenda” även om partiet twittrade den kvällen själv att det var tänkt att diskutera “de svåra situationen för efterblivna samhällen och muslimer” i staten.

< p>“SP och andra oppositionspartier hade regelbundet tagit upp frågan om grymheter mot sina arbetare, minoriteter och daliter under de senaste fem åren. SP-chefen Akhilesh Yadav har också tagit upp frågan i Vidhan Sabha. Det behövdes inte för Ram Gopal Yadav att personligen träffa CM Adityanath i hans bostad angående frågan i detta skede när Akhileshs ledning ifrågasätts efter partiets på varandra följande nederlag i valet till Lok Sabha, Vidhan Sabha och det lagstiftande rådet samt bypolls”, sa en SP-funktionär från västra UP.

Läs också |Uttar Pradesh: Nu kan säkerhetsskyddet för allierade Rajbhar, enligt SP inte bli tydligare, han är med BJP

Han sa att partiarbetare i distrikten ringde upp sina höga ledare för att fråga om agendan för Ram Gopal-Adityanath-mötet. Han ifrågasatte hur brådskande mötet var och hävdade också att ingen större incident med grymheter mot någon minoritet eller OBC-gemenskap har ägt rum i staten de senaste dagarna.

Med hänvisning till rapporter om att Ram Gopal under deras möte tog upp fallen med några SP-ledare vars släktingar utsattes för polisaktioner i Etah-distriktet på påstådda uppdrag av de lokala BJP-ledarna, sa SP-ledaren: “Våra arbetare står inför sådana förnedring och trakasserier i hela staten. Men våra ledare gick inte för att träffa offrets partiarbetare. Det hade varit bättre om partiledningen hade tagit upp en presskonferens i frågan istället för att hålla ett en-mot-en-möte med BJP:s chefsminister.”

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Den urställda Thackerays kommer nu fram ur kylan, får en varm Shinde vi…

Premium

Förklarat: Varför är en kines ‘ spionfartyg & # 8217; på väg mot Sri Lanka…

Premium

Sajjid Chinoy: Ingen gratis lunch när den drabbas av global chock; försvara Rupee ha…

Premium

Förklarat: Indiens One-China-monter och relationer med Taiwan Prenumerera nu för att få 66 % RABATT Läs också |I UP väntar två prestigestrider och en arg Azam Khan för SP

En annan SP-ledare sa att om någon partiledare utanför SP:s “första familj” hade träffat Adityanath personligen, så skulle partiet ha vidtagit disciplinära åtgärder mot honom. “Men partiet är stumt i den här frågan eftersom Ram Gopal Yadav är den näst mäktigaste ledaren i partiet och är en betrodd löjtnant till Akhilesh, hans brorson. Han hade kastat sin vikt bakom Akhilesh under striden inom SP-familjen 2016-17. När Mulayam Singh Yadav (SP-grundaren) ledde partiet, rådfrågade han alltid kusin Ram Gopal innan några större politiska och organisatoriska beslut”, sa han.

Den femåriga parlamentsledamoten Rajya Sabha, Ram Gopal, 76, populärt kallad “professor saab” i SP-kretsar, är känd för att vara partiets ansikte utåt i Delhi. Hans framträdande för partiet i nationell politik ökade efter att Mulayam skar ner på sin politiska verksamhet på grund av hälsoskäl.

Ram Gopal har alltid samlat sig bakom Akhilesh. I oktober 2015, under den Akhilesh-ledda SP-regeringens mandatperiod, hade han tagit på sig den dåvarande guvernören Ram Naik och kallat honom en “RSS swayamsevak” efter att den senare hade kritiserat delstatsregeringen över några kommunala incidenter och försämring av lagen och ordningsläget i staten. Och när guvernören hade tagit upp klagomålen om massutnämningar av tjänstemän till främsta poster från en

särskild kast, Yadavs, var det han som släppte en lista över alla sådana tjänstemän, inklusive de som tillhör Yadav-gemenskapen , för att avfärda anklagelserna.

Mer från Political Pulse

Klicka här för mer

En doktorand i fysik och statsvetenskap, Ram Gopal, som också har en doktorsexamen, ger Mulayam beröm för hans inträde i politiken. Han började sin politiska karriär som blockpramukh i Basrehar-blocket i Etawah-distriktet 1988. Han valdes också in i Lok Sabha en gång – från Sambhal 2004.

I oktober 2016, mitt i en rasande SP-familjefejd , dåvarande UP-partiets ordförande Shivpal Singh Yadav, Mulayams bror, hade uteslutit Ram Gopal från partiet och anklagade honom för att ha varit hand i handske med BJP. Men han förkastade anklagelsen och sa “Det är inte ett brott att träffa ledare från något annat politiskt parti i en demokrati.” Inom en månad återinfördes han i partiet med sin position som dess generalsekreterare återställd.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket erbjuder dig mer till mindre Köp nu