Rajasthan BJP-leder Vasudev Devnani: “Å undervise i Akbar vil ikke innprente patriotisk ånd hos elevene, å lære dem Maharana Pratap vil øke det.”

0
116

"Vi vil alle kjempe mot valget på en samlet måte under Modi ji. Og folk vet om den “dobbelte motoren”-regjeringen," sier BJP MLA Vasudev Devnani.

Tidligere utdanningsminister i Rajasthan, Vasudev Devnani, BJP MLA fra Ajmer North, har blitt utnevnt til innkaller av partiets «Modi @ 20»-program i staten. Han snakker med The Indian Express om denne kampanjen, blant en rekke saker, inkludert skolepensum og undervisning av elever. Utdrag:

Hva er «Modi @ 20» og hvilke arrangementer er planlagt for det i Rajasthan?

«Modi @ 20» fremhever velferdspolitikken under statsminister Modis 20 år – over 12 år som CM og 8 år som statsminister. Måten Mahatma Gandhi gjorde uavhengighet til en folkekampanje, har også Modi ji forsøkt å gjøre utvikling til en folkekampanje. Han startet livet sitt som teselger, og derfor kjenner han problemene til den vanlige mannen og kan derfor jobbe bedre for å løfte dem. I Rajasthan arrangerer vi arrangementer mellom 1. – 31. august, der vi vil få foredragsholdere, inkludert intellektuelle, lærere osv. fra staten og utenfor for å ta opp offentlige programmer.

Men opposisjonen holder fast ved påpeker at India har falt på ulike indekser, det være seg Global Hunger Index, Press Freedom Index, Environmental Performance Index, etc. under Modi-regjeringen.

Verdens indekser kan ha forskjellige kriterier, men hvis du for eksempel ser i landet, tok han (PM Modi) tiltak for kvinners velferd som førte til en nedgang i trakassering av kvinner med 22 prosent og voldtekt med 14 prosent, fordi vi laget toaletter i alle hjem. Han implementerte ordninger som Jan Dhan Yojana som sørget for at i motsetning til Rajiv Gandhis tid gikk hele rupien inn på mottakerens konto.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

UPSC Key-3. august 2022: Hvorfor bør du lese “Ninja Missile” eller “One Chin…

Premium

De sidelinjede Thackerays kommer nå ut av kulden, får en varm Shinde vi…

Premium

Forklart: Hvorfor er et kinesisk ‘spionskip’ på vei mot Sri Lanka…

Premium

Sajjid Chinoy: Ingen gratis lunsj når rammet av globalt sjokk; forsvare Rupee ha…Abonner nå for å få 66 % AVSLLandet presterte godt på de samme indeksene tidligere. Så hva har endret seg?

Jeg tror ikke at den (landets rangering) faller. Og det være seg økonomi eller sosial frihet, rangeringen under ulike fag har faktisk steget. Hvem bestemmer kriteriene for disse indeksene? I landet har fattigdommen gått ned. For det andre blir et land undersøkt på flere faktorer – hva er dets posisjon i verden, hvordan det takler en katastrofe, hvordan økonomien fungerer og hvor mye fordelene når de fattigste personene. For eksempel er alle landsbyene nå elektrifisert, hjemmene har toaletter, millioner av sylindere har blitt gitt under Ujjwala Yojana, drikkevann blir gitt gjennom Jal Jeevan Mission, lån blir gitt under MUDRA Yojana – alt dette har forbedret livene til de fattige, men (rangerings)byråene kan ikke nå dem. Dessuten har han (Modi) samlet verden mot terrorisme og isolert Pakistan. Storbritannia, Amerika, Tyskland eller Japan, sab ko uske khilaf khada kiya (alle har vært samlet mot Pakistan).

Hva mener du er de største prestasjonene og fiaskoene til den kongressledede Rajasthan-regjeringen?

Den eneste prestasjonen til CM (Ashok Gehlot) er at han fortsatt har makten. Og den største fiaskoen er lov og orden. Hver dag, når du leser avisene, leser du om korrupsjon, forbrytelser mot kvinner eller et ACB (Anti-Corruption Bureau) raid, og når det kommer til økonomien er Rajasthan blant 3-4 stater som har høyest gjeld. Ethvert regjeringsparti MLA er fri og tror han er CM. Hans egne partifolk, som (Sangod) MLA Bharat Singh ji, fortsetter å rette anklager mot regjeringen.

CM fortsetter å anklage at det er fascisme under BJP-styret i sentrum, og det er en «uerklært nødsituasjon» i landet.

CM er ikke vokal om folket eller deres problemer. Han fokuserer kun på å kritisere sentralregjeringen, BJP og Modi ji. Du sier at friheten til å snakke (har blitt innskrenket), du selv snakker så mye – hvilken nødsituasjon er der? Under Indira jis nødsituasjon kan du bli fengslet for å si “Bharat Mata ki Jai”, men i dag er pressen fri og kan fritt lufte sine synspunkter.

Mer fra politisk puls

Klikk her for mer

Gehlot påstår også misbruk av sentrale byråer som CBI, ED, IT osv.

Det er bare for å beskytte Sonia Gandhi og Rahul. Er avhør ikke konstitusjonelt? Og nå har Høyesterett også opprettholdt EDs fullmakter for avhør, arrestasjon osv. Og når du stiller spørsmål ved SC-dommen, betyr det at du bare vil ha sikkerheten til én familie. I dag blir de bare avhørt – hvorfor frykter du det? Du gjentar stadig at det er en grunnlov i India. Grunnloven er tryggest under Modi ji i dag.

Rajasthan pleide å være en relativt fredelig stat, men vi har sett en økning i vold de siste årene. Hva har endret seg?

Det er på grunn av delstatsregjeringens politikk for appeasement. Hvis du hever deg over appeasement, så kan vi være trygge fra disse tingene. Du bør iverksette tiltak mot en kriminell uavhengig av deres kaste, trosbekjennelse, men du vil ikke gjøre det og prøve å gjøre dem lykkelige. Du tillot PFI å holde et rally i Kota, mens du andre steder stoppet andre fra å delta. Så når du deler samfunnene, vil moralen deres synke og føre til disse hendelsene.

CM Gehlot appellerer stadig til PM Modi om å henvende seg til nasjonen og be om fred.

Men når lytter han (Gehlot) selv til statsministerens ord? Han burde selv anke til staten. Lov og orden er statens gjenstand. Uttar Pradesh CM sier ikke at statsministeren skal anke. Han fortsetter å sende ballen til statsministerens bane for å unngå sitt ansvar. Og statsministeren snakker til folk gjennom «Mann ki Baat» hver måned, og snakker om nasjonale spørsmål. Og delstatene i takt 2-3 er det fred i statene.

Les også |Gehlots stolthet, BJPs mål: Et journalistisk universitet i Rajasthan alltid i nyhetene

Skolepensum endres hvert femte år i Rajasthan , med et regjeringsskifte. Vil dette stoppe hvis det er en BJP-regjering?

Kongressen har gjort flere endringer. Hvorfor ønsker vi å utdanne barn? Hvis du ser på det grunnleggende, er det for å sikre at de blir en god borger, en patriot, slik at de kan få kontakt med den indiske kulturen. Men hvis du bare skal lære om Gandhi-familien og gi dem respekt, hvor ble det da av de gjenværende modige hjertene og frihetskjemperne? Og Ashok Gehlot sa at de som har slitt (ragdayi), bare de vil få betydning i partiet. Så i Gandhi-familien, kiski ragdayi hui hai (hvem har slitt)?

De pleide å legge vekt på inntrengere. Til nå fortsatte de å undervise “Akbar den store”. Jeg trodde dette ikke er virkeligheten, og det vil ikke føre til en patriotisk ånd blant dem (studenter). Men hvis du lærer «Maharana Pratap den store», vil dette automatisk øke deres patriotiske ånd.

Hvis BJP danner en regjering neste år, hva er de store planene du har for regjeringen?< /strong>

Det er partiet som bestemmer. Men noen ting er klare. Den ene er å forbedre lov og orden, den neste er voksende økonomi, og for tiden er Rajasthan blant statene med høyest arbeidsledighet … Vi vil implementere Modi jis retningslinjer for å hjelpe staten med å komme ut av det.

Les også |Hvordan historien endres hver femte år i Rajasthan: En læreboksak

Hvor mye tror du fraksjonisme vil påvirke BJP’s utsikter i 2023-forsamlingens meningsmålinger?

For øyeblikket er Modi ji vår leder i nasjonen. Så vi vil alle kjempe mot valget på en samlet måte under Modi ji. Og folk vet om den “dobbelte motoren”-regjeringen.

Det er kongressen som er full av interne og administrative spørsmål. Ashok Gehlot og Sachin Pilot kommer stadig tilbake på hverandre gjennom offentlige kommentarer. For det andre er organisasjonen deres i filler, de har ikke vært i stand til å fullføre avtaler i distriktene. Misfornøyelsen med kongressen kan måles ut fra det faktum at ut fra målet om å melde 50 lakh medlemmer i staten, kunne de bare melde inn 15 lakh, det også etter flere utvidelser. Og selv i 2018 klarte de på en eller annen måte å bli valgt ved hjelp av BSP MLAs og andre, ikke på egen kraft.

Hvem vil du se som CM?

Partiet vil avgjøre det.

BJP er kjent for å huske sine dedikerte arbeidere, enten det er Madan Lal Saini eller nylig, Ghanshyam Tiwari. Hvordan ser du på sjansene dine som CM?

Det er privilegiet til den nasjonale ledelsen, som kjenner alle. Uansett hvilket ansvar det gir til noen, vil vi støtte det, fordi målet vårt er aldri å få en stilling. Vi er rett og slett partiets kadre og vi gjør det ansvaret som er tildelt oss med all vår ærlighet og kapasitet. Jeg jobbet som lærer, og jeg kunne aldri drømme om at jeg skulle bli MLA. Selv Droupadi ji ville ikke trodd at hun skulle bli president en dag.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke tilbyr deg mer til mindre Kjøp nå