Opposisjonen reiser tonehøyde om viktige ting, spørsmål myndighetene om GST, Rupee fall

0
97

TMC-parlamentsmedlem Derek O'Brien taler i Rajya Sabha under den pågående monsunsesjonen i parlamentet, i New Delhi, 2. august 2022. (SANSAD TV/PTI)

Debatten om det omstridte spørsmålet om prisstigning begynte endelig i Rajya Sabha tirsdag etter stormfulle fjorten dager hvor flere parlamentsmedlemmer ble suspendert mens de krevde en debatt om emnet.

Da opposisjonen søkte ansvarlighet for spørsmålet om prisstigning på essensielle varer, siterte regjeringen globale kriser med Covid og Russland-Ukraina-konflikten som forstyrrer forsyningskjedene, og sa at alle land har inflasjonsproblemer.

Den korte- varighetsdiskusjonen begynte med BJP-medlemmet Prakash Javadekars adresse, der han sa at prisøkning skader alle og Modi-regjeringen jobber kontinuerlig med å sjekke det.

“Inflasjonen styrer på 7 prosent nå og har ennå ikke nådd det tosifrede nivået som i forrige UPA-regime,” sa han. Javadekar nevnte at på grunn av Covid-19 og Russland-Ukraina-krisen, ble forsyningskjeden rammet, og presset opp drivstoff- og matvareprisene globalt.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

UPSC Key-3. august 2022: Hvorfor du bør lese “Ninja Missile” eller “One Chin…

Premium

De sidelinjede Thackerays kommer nå ut av kulden, får en varm Shinde vi…

Premium

Forklart: Hvorfor er et kinesisk ‘spionskip’ på vei mot Sri Lanka…

Premium

Sajjid Chinoy: Ingen gratis lunsj når rammet av globalt sjokk; forsvare Rupee ha…Abonner nå for å få 66 % RABATT

“Dette er utenfor kontroll av noe land. Ikke bare India, prisene har steget i andre land også,” sa han.

Javadekar sa også at opposisjonen “enstemmig” hadde gått med på 5 prosent GST på ferdigpakkede matvarer på GST Council Meeting, mens den offentlig har kritisert det som “Gabbar Singh Tax”.

Som svar på regjeringens påstander sa TMC-parlamentsmedlem Derek O’Brien stigende priser på essensielle varer kombinert med pålegg om GST på ferdigpakkede matvarer, noe som ikke ble enige om av opposisjonen i GST Council , og arbeidsledighet påvirker de fattige hardt.

«Vi appellerer til regjeringen som en konstruktiv opposisjon. Først må du erkjenne problemet. Hvis du ikke erkjenner problemet, hvordan vil du løse problemet?» sa han.

O'Brien sa at hvis inflasjonen i USA er 9 %, og Indias inflasjon er 7 %, hvorfor svekket rupien fortsatt mot dollaren. Han sa at regjeringen ble advart av opposisjonen om implementering av GST, demonetisering, lockdown, men at regjeringen ikke tok hensyn til det.

O’Brien sa at cessen og tilleggsavgiften er økt til 20 prosent fra 10 prosent for 10 år siden. To tredjedeler av det samles inn av senteret, og reduserer dermed statene’ dele, sa han.

CPM-parlamentsmedlem Elamaram Kareem sa at regjeringen må skattlegge de rike og ikke belaste vanlige folk. De siste fem årene har prisen på ris, hvete økt med 24 %, belgfrukter med 20-30 %, påpekte han. Matoljeprisene har også steget, noe som gjør det uoverkommelig for folk, sa han.

DMK-medlem Tiruchi Siva sa at høye skatter bryter ryggen til den vanlige mannen og at regjeringen må gjøre en innsats for å forbedre verdien av rupee.

Kongressleder Shaktisinh Gohil sa: «Folk er lei. I et demokrati bør regjeringen lytte til opposisjonen. Men i dag er det ikke slik.” Prisene på grønnsaker til drivstoff, sa han, har steget kraftig og folk begår selvmord på grunn av arbeidsledighet.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå