NSE telefonavlyttingsak: Blir rammet, sier tidligere politisjef i Mumbai; sendt i varetekt til 16. august

0
153

Sanjay Pandey

Tidligere politikommissær i Mumbai, Sanjay Pandey fortalte en domstol i Delhi tirsdag at han ikke avlytte telefoner til NSE-ansatte, og at han ble anklaget for å etterforske høyprofilerte politiske saker, mens han argumenterte for sine kausjon i en hvitvaskingssak som etterforskes av håndhevingsdirektoratet (ED).

Spesialdommer Sunena Sharma sendte imidlertid Pandey i varetekt til 16. august. Under høringen hadde Pandey snakket direkte med dommeren , og oppgir at han ikke avlyttet telefoner på NSE.

Les også |Telefoner avlyttet på NSE siden 1997, sier ED til Delhi-domstolen

«Jeg er en IT-ekspert. Jeg var generaldirektør [of politi] i Maharashtra, de jaktet på hvordan ISEC [Pandeys selskap] kan rammes inn. Samtaleovervåkingen pågikk. Vi avlytte ingen telefoner. De prøver å ramme meg i samlokaliseringssvindel. De prøvde å fikse meg. Samtaleovervåking var på, og de prøvde å ringe alle kollegene mine – helt fra toppen til laveste fellesnevner. Men de kunne ikke finne noe i samlokalisering,» sa Pandey.

Pandeys advokat Tanvir Ahmed Mir fortalte retten at hans klient ikke tok noen godtgjørelse da han var offiser. Bare et beløp på Rs 74 lakh ble funnet på bankkontoen hans, og siden etterforskningen var dokumentarisk, bør han ikke sendes til rettslig varetekt “for å ødelegge ryktet hans for evig”, sa advokaten.

Subscriber Only StoriesView Alle

Premium

Hvordan en kjendis CEOs fryktregel bidro til å få ned den hotte oppstarten Zilingo

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/08/china-taiwan-1.jpeg?resize=450,250" />Premium

Mer enn et show: Kinas øvelser kan hjelpe det med å øve på en invasjon

Premium

India er klar for Agnipath, bekymre deg i Nepal over Gorkha-rekrutter

Premium

Bekymring i Delhi for ikke å være en del av USA-ledet kritisk mineralallianse. Abonner nå for å få 66 % RABATT Mer fra Political Pulse

Klikk her for mer

Håndhevingsdirektoratet representert ved tilleggsadvokat SV Raju og spesialadvokat NK Matta har ennå ikke behandlet argumenter, men de har levert sitt skriftlige svar på kausjonssøknaden. Pandeys advokater hevdet at han i løpet av hans embetsperiode hadde etterforsket og rettsforfulgt flere høyprofilerte og politisk sensitive saker.

“Det er på forhånd åpenbart at rettssaken er en politisk følge av saken. søkerens ærlige og oppriktige oppfyllelse av sine plikter som senior politimann», sa hans advokater. Pandeys advokater fremførte at saken var “klart motivert av politiske hensyn” og var tydelig fra det faktum at et lovbrudd som angivelig skjedde mellom 2009 og 2017, blir etterforsket 13 år etter at det påståtte startet; og det også innen en uke etter at søkeren fratok kontoret sitt.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

“Det ser ut til at søkeren er stilt for retten i denne saken uten egen skyld, og kun for å oppfylle noen politisk vendetta,” sa advokatene hans.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå< /i>