NSE telefonavlyssningsfodral: Blir inramad, säger före detta polischef i Mumbai; häktad till den 16 augusti

0
44

Sanjay Pandey

Fd Mumbais poliskommissarie Sanjay Pandey sa till en domstol i Delhi på tisdagen att han inte avlyssnade telefoner från NSE-anställda och att han blev anklagade för att ha undersökt högprofilerade politiska fall samtidigt som han argumenterade för sina borgen i ett penningtvättsfall som utreds av Enforcement Directorate (ED).

Den specialdomare Sunena Sharma skickade emellertid Pandey till häkte till den 16 augusti. Under förhandlingen hade Pandey talat direkt med domaren , och uppger att han inte avlyssnade telefoner på NSE.

Läs också |Telefoner avlyssnade på NSE sedan 1997, säger ED till domstolen i Delhi

“Jag är en IT-expert. Jag var generaldirektör [av polisen] i Maharashtra, de letade efter hur ISEC [Pandeys företag] kan ramas in. Samtalsövervakningen pågick. Vi avlyssnade inte några telefoner. De försöker rama in mig i samlokaliseringsbluffen. De försökte fixa mig. Samtalsövervakningen var på och de försökte ringa alla mina kollegor – ända från toppen till den minsta gemensamma nämnaren. Men de kunde inte hitta något i samlokalisering”, sa Pandey.

Pandeys advokat Tanvir Ahmed Mir sa till domstolen att hans klient inte tog ut någon ersättning när han var tjänsteman. Endast ett belopp på 74 lakh Rs hittades på hans bankkonto och eftersom utredningen var dokumentär till sin natur borde han inte skickas till rättsligt förvar “för att förstöra hans rykte för evigt”, sa advokaten.

Subscriber Only StoriesView Alla

Premium

Hur en kändis vd:s rädsla bidrog till att fälla heta startup Zilingo

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/08/china-taiwan-1.jpeg?resize=450,250" />Premium

Mer än en show: Kinas övningar kan hjälpa landet att utöva en invasion

Premium

Indien på väg mot Agnipath, oroa sig i Nepal över Gorkha-rekryter

Premium

Oro i Delhi över att inte vara en del av USA-ledd allians för kritiska mineraler Prenumerera nu för att få 66 % RABATT Mer från Political Pulse

Klicka här för mer

Tillsynsdirektoratet representerat av extra riksåklagaren SV Raju och specialåklagaren NK Matta har ännu inte tagit upp argument, men de har lämnat in sitt skriftliga svar på borgensansökan. Pandeys advokater hävdade att han under sin tjänstgöring hade utrett och lagfört flera uppmärksammade och politiskt känsliga fall.

“Det är från början uppenbart att det omedelbara förfarandet är en politisk följd av sökandens ärliga och uppriktiga fullgörande av sina uppgifter som ledande polis, säger hans advokater. Pandeys advokater hävdade att fallet var “uppenbart motiverat av politiska överväganden” och framgick av det faktum att ett brott som påstås ha inträffat mellan 2009 och 2017 utreds 13 år efter att det påstås ha börjat; och det också inom en vecka från det att sökanden lämnade sitt uppdrag.

Nyhetsbrev | Klicka för att få dagens bästa förklaringar i din inkorg

”Det verkar som att sökanden ställs inför rätta i det aktuella fallet, utan eget fel, och endast för att uppfylla vissa politisk vendetta”, skrev hans advokater.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu< /i>