MP oppfordrer regjeringen til å navngi AIIMS i Mangalagiri etter Tricolor-designeren

0
81

YSRCP MP Balashowry Vallabbhaneni. (Bilde: Facebook)

YSRCP-parlamentsmedlem Balashowry Vallabbhaneni oppfordret tirsdag senteret til å navngi det nye All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) ved Mangalagiri i Andhra Pradesh etter Pingali Venkayya, en frihetskjemper som også designet Tricolour.

Lok Sabha-parlamentsmedlem fra Machilipatnam, Andhra Pradesh, tok opp saken under nulltimen og påpekte at statsminister Narendra Modi hadde referert til Venkayyas bidrag i hans Mann ki Baat-radioprogram på søndag.

Venkayyas fødselsdag. faller 2. august. I 1916 hadde han utgitt en bok som tilbød 30 design av det som kunne lage det indiske flagget. Venkayyas design for nasjonalflagget ble endelig godkjent av Mahatma Gandhi på Vijayawada-kongressen i 1921.

“Jeg oppfordrer regjeringen til å navngi AIIMS ved Mangalagiri som Pingali Venkayya AIIMS,” sa Vallabbhaneni til Representantenes hus.

p>Fortellinger kun for abonnenterVis allePremium

Forklart: Hvorfor er et kinesisk ‘spionskip’ på vei mot Sri Lanka…

Premium

Sajjid Chinoy: Ingen gratis lunsj når rammet av globalt sjokk; forsvare Rupee ha…Premium

Forklart: Indias One-China-stand og forhold til Taiwan< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

En oversettelsesrevolusjon for et inkluderende, velstående India Abonner nå for å få 66 % RABATT

Blant andre saker som ble tatt opp i Representantenes hus tirsdag, påsto DMK-parlamentsmedlem TR Baalu, som representerer Tamil Nadus valgkrets Sriperumbudur, rekrutteringen av sentereide Neyveli Lignite Corporation ( NLC) basert på GATE (Graduate Aptitude Test in Engineering)-poengsum brøt sosial rettferdighet og reservasjonspolitikk.

“GATE er kun for å velge ut kandidater til postgraduate-kurs i ingeniør- og teknologistrømmer,” sa han, og la til at NLC allerede hadde valgt 299 personer som “Graduate Executive Trainees” i strid med reservasjonspolitikken til senteret så vel som staten.

I mellomtiden, i sin jomfrutale i Lok Sabha, ba BJP-parlamentsmedlem fra Azamgarh Dinesh Lal Yadav 'Nirahua' regjeringen om å inkludere Bhojpuri på listen over offisielle språk nevnt i den åttende planen for grunnloven. Han sa at Bhojpuri ble snakket i 16 land og at “Geet Gawai”-tradisjonen har blitt anerkjent av UNESCO som immateriell kulturarv på forespørsel fra Mauritius.

BJP-parlamentsmedlem Gopal Shetty oppfordret regjeringen til å ta opp saken av verserende visumsøknader, spesielt av studenter, med ambassader. Flere studenter, som hadde returnert til India under Covid-pandemien og på grunn av krigen i Ukraina, fant det vanskelig å få visum for å studere i utlandet, sa han.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå