Meerdere gebruikersprofielen instellen op Android

0
108

Heeft u meerdere gezinsleden die één telefoon moeten gebruiken? Sommige Android-apparaten bieden ondersteuning voor meerdere gebruikers, zodat elke persoon zijn eigen gebruikersruimte kan hebben. Dit betekent dat u uw telefoon kunt delen met collega's en vrienden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat zij toegang hebben tot uw bestanden.

In deze zelfstudie bespreken we wat gebruikersprofielen zijn en hoe de functionaliteit verschilt van de gastmodus op Android, waarna we ingaan op hoe u meerdere gebruikersprofielen kunt instellen op een Android-telefoon.

Inhoudsopgave

  Wat zijn gebruikersprofielen op Android?

  Met gebruikersprofielen kunt u uw apparaat delen met vrienden en familie. Elk gebruikersprofiel heeft zijn eigen ruimte op de harde schijf voor gepersonaliseerde startschermen, accounts en zijn eigen apps en instellingen. Dit is vergelijkbaar met hoe meerdere gebruikers werken op macOS of een Microsoft Windows-pc.

  Bestanden, apps en sms-berichten worden niet gedeeld tussen gebruikers. Dit betekent dat elke gebruiker zijn apps en aanmeldingen afzonderlijk moet organiseren (elke gebruiker moet zich bijvoorbeeld aanmelden bij hun respectieve Gmail-accounts).

  Er zijn vier soorten gebruikers:

  1. Systeemgebruiker: dit is de eigenaar van het apparaat of het eerste account dat op de telefoon is gemaakt. De eigenaar van het apparaat kan ook het toegangsniveau van andere gebruikers bepalen, zodat ze niet kunnen bellen of sms'en.
  2. Secundaire gebruiker: dit omvat elke gebruiker die na de eerste gebruiker is aangemaakt. Ze kunnen geen instellingen voor andere gebruikers wijzigen. Deze gebruikers werken op de achtergrond en kunnen de netwerkverbinding behouden (d.w.z. ze blijven verbonden met uw wifi-netwerk).
  3. Gastgebruiker: het gastprofiel is een gedeeltelijk beperkt profiel dat de eigenaar van het apparaat tijdelijk kan maken.
  4. Admin-gebruiker: dit omvat elke gebruiker die beheerdersrechten heeft gekregen.

  Het enige nadeel van meerdere gebruikersprofielen is dat ze de prestaties van je telefoon negatief kunnen beïnvloeden. Dit komt omdat elk profiel zijn eigen opslag voor apps heeft, wat betekent dat apps meerdere keren worden geïnstalleerd.

  Opmerking: alle Android-versies ondersteunen meerdere gebruikersaccounts. Sommige apparaten doen dat echter niet. Google Pixel-telefoons ondersteunen gebruikersaccounts, maar Samsung Galaxy-telefoons niet. Aan de andere kant doen Samsung-tablets dat wel. Dit in tegenstelling tot Apple, waar geen iPhone iOS-versies meerdere gebruikers ondersteunen.

  Gebruikersprofielen toevoegen op Android

  Meerdere gebruikersaccounts instellen:

  1. Open de app Instellingen.
  2. Selecteer Systeem.
  1. Tik op Meerdere gebruikers.
  1. Toggle Meerdere gebruikers gebruiken om in te schakelen.
  1. Tik op Gebruiker toevoegen.
  1. Er verschijnt een pop-up waarin u wordt gevraagd om bevestigen. Tik op OK.
  1. Er verschijnt nu een pop-up waarin u wordt gevraagd de gebruiker in te stellen. Selecteer Nu instellen en doorloop het proces. U moet inloggen of een Google-account maken en een vergrendelingspincode of vingerafdruk kiezen.

  Dat is het! U kunt het gebruikersprofiel nu naar wens aanpassen.

  Opmerking: u kunt zoveel gebruikersprofielen toevoegen als u wilt.

  Overschakelen tussen gebruikersprofielen

  Als u van gebruiker wilt wisselen, doet u het volgende:

  1. Open Instellingen &gt ; Systeem > Meerdere gebruikers. U kunt dit ook openen door vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te vegen om toegang te krijgen tot Snelle instellingen en op het persoonspictogram rechtsonder in het scherm te tikken.
  2. Tik op Overschakelen naar … voor de andere gebruiker waarnaar u wilt overschakelen.

  Gebruikersprofielen verwijderen

  Als u een extra gebruikersprofiel, kunt u dit als volgt verwijderen:

  1. Open Instellingen > Systeem > Meerdere gebruikers.
  1. Tik op het profiel dat u wilt verwijderen.
  2. Tik op Verwijderen.

  De gastmodus gebruiken op Android

  Gastmodus is vergelijkbaar met het toevoegen van een nieuw Android-gebruikersaccount, maar biedt een meer tijdelijke oplossing en dezelfde beveiligingsmaatregelen.

  Gastmodus inschakelen:

  1. Open Instellingen > Systeem > Meerdere gebruikers.
  2. Selecteer Gast toevoegen of Gast (als deze al is aangemaakt).
  1. Uw telefoon stelt automatisch het gastaccount in met standaard apps ingeschakeld.

  Opmerking: onthoud dat een gastprofiel Android-apps kan verwijderen of toevoegen en het vergrendelingsscherm en de weergave van de telefoon kan aanpassen.

  Beheer uw apparaat effectief

  Of u nu een tablet deelt met gezinsleden of meerdere teamleden nodig heeft om hun machtigingen en gebruikersinstellingen op één apparaat te hebben, meerdere gebruikersaccounts zijn de manier gaan. Met deze zelfstudie zou u eenvoudig een nieuw gebruikersaccount moeten kunnen maken en beheren.