Med hänvisning till DSP:s död kräver Hisar MP nationell arbetsgrupp för att stävja olaglig gruvdrift

0
106

Hisar MP Brijendra Singh. (Arkiv)

För att ta upp frågan om dödsfall för DSP Surender Singh Bishnoi, som mejades ner av en dumper under en räd den 19 juli för att kontrollera illegal gruvdrift i Nuh-distriktet i Haryana, uppmanade BJP-medlemmen Brijendra Singh på tisdagen regeringen att inrätta en NIA (National Investigation Agency) liknande arbetsgrupp för att stävja illegal gruvdrift över hela landet.

Singh, som representerar Hisars valkrets, tog upp frågan under Zero Hour i Lok Sabha. Han sa att problemet med illegal gruvdrift inte är begränsat till enbart Haryana. ”Olaglig gruvdrift påverkar inte bara landets ekonomi utan även miljön och ekologin. Därför bör regeringen betrakta det som ett nationellt problem och det sätt som NIA har inrättats för att hantera terrorfall, ber jag regeringen att inrätta en arbetsgrupp [för att stävja illegal gruvdrift]”, sa han.

< p>Senare talade Singh till The Indian Express, “Olaglig gruvdrift är ett rikstäckande problem. När det förekommer illegal gruvdrift finns det en mäktig gruvmaffia”, sa han och tillade att det kommer att vara mycket bekvämare och effektivare att ha ett nationellt organ som sköter olaglig gruvdrift.

På frågan om han har skrivit till inrikesministeriet om frågan, sa Singh: “Jag har tagit upp den här frågan i parlamentet… Jag kommer i alla fall att följa upp den med inrikesministeriet.”

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla Premium

Mer än en show: Kinas övningar kan hjälpa landet att utöva en invasion

Premium

Indien för Agnipath, oroa dig i Nepal över Gorkha rekryterar

Premium

Oro i Delhi över att inte vara en del av USA-ledd allians för kritiska mineraler

Premium

Vem kommer att bell revadi cat? EC till Niti, finans till RBI, varför händerna knutna Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

Den nyvalda BJP-medlemmen Dinesh Lal Yadav Nirahua talade för första gången i kammaren och tog upp frågan om inkludering av Bhojpuri i det åttonde schemat för Konstitution. “Kampen för att få Bhojpuri inkluderad i det åttonde schemat har pågått sedan 1967. Första gången lades ett lagförslag för detta fram 1960 och sedan dess har 18 privata medlemsräkningar införts”, säger Nirahua, som har varit vald från Azamgarh i de nyligen genomförda omröstningarna.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu