Med en hög avgångstakt siktar Fujitsu på att anställa över 1 500 anställda för verksamheten i Indien

0
73

Indien, sa White, har framstått som resurspoolen för företaget för sina kunder över hela världen. (Twiiter/@Fujitsu_Global)

Mellan juli 2021 och juni 2022 hade Fujitsu, det Tokyo-baserade informations- och kommunikationsteknikföretaget, rapporterat en ökad avgångstakt för sin Asienverksamhet på 14,5 procent mot 12,5 procent som företaget rapporter i Indien, Kina, Malaysia och Filippinerna.

Tim White, verkställande direktör och vice VD för företaget, sa medan han talade med The Indian Express på tisdag, att företaget har planer på att anställa mer än 1 500 nya anställda för sin verksamhet i Indien i det nuvarande budgetåret.

Mjukvaruföretag har sett vad som kallas avgångsvågen med fler och fler anställda som byter jobb. Högre inkrement och andra fördelar, inklusive flexibla arbetsytor, angavs som huvudorsakerna till byten. Branschen har sett erfarna mellanchefer lämna en massa med företag som försöker behålla sin talang. White nämnde att deras företag inte hade sett avgång från något specifikt band men fenomenet hade påverkat alla band lika mycket. “Men vi har sett indikationer på att detta saktar ner och fenomenet platåger”, sa han.

Läs |Förklarat: När 5G-spektrumauktionen avslutas, vem köpte vilka band och varför?

Indien, sa White, har dykt upp som resurspoolen för företaget för sina kunder över hela världen. Med cirka 8 000 anställda plus arbetar Indien-centret med agil utveckling inom de tre kärnsektorerna säljkår, SAP och service.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Hur en kändis vd:s regel om rädsla hjälpte till att få ner den heta startupen Zilingo

Premium

Mer än en show: Kinas övningar kan hjälpa landet att träna en invasion

Premium

Indien för Agnipath, oroa dig i Nepal över Gorkha-rekryteringar

Premium

Oro i Delhi över att inte vara en del av USA-ledd allians för kritiska mineraler Prenumerera Nu för att få 66 % RABATT

Medan Indien är en resurspool för företagets verksamhet i många delar av världen, är företaget “ännu inte redo att göra direkta affärer med indiska kunder”. Shrikant Vaze, chef för Asia Cluster Global Development Center vid Fujitsu Consulting India, sa att Indien, till skillnad från andra delar av världen, håller på att gå in i tekniken. Företagets centra i Indien stödjer dess verksamhet i Europa, Amerika och andra delar av världen.

White pratade om att optimera möjligheterna för sina anställda och vidta åtgärder för att distribuera rätt resurs på rätt plats. Om- och kompetensutveckling, sa han, är kontinuerliga processer för att hjälpa de anställda.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu