Høyesterett bekrefter kjennelse som avslutter Trumps grensepolitikk

0
78

USAs tidligere president Donald Trump. (Reuters Photo)

Høyesterett har bekreftet sin månedgamle kjennelse som lar Biden-administrasjonen avslutte en grensepolitikk fra Trump-tiden for å få asylsøkere til å vente i Mexico på høringer i den amerikanske immigrasjonsdomstolen, en proforma-lov som har vakt oppmerksomhet midt i nesten total stillhet fra Det hvite hus om når, hvordan og til og med om det vil avvikle politikken.

I dokumentet på to ord på mandag stod det “dom avsagt” å registrere at dommerne stemte 5-4 i en kjennelse avgitt 30. juni om at administrasjonen kunne skrote “Remain in Mexico” policy, og overstyrte en lavere domstol som tvang policyen til å gjeninnføres i desember.

Secretary for Homeland Security, Alejandro Mayorkas, sa kort tid etter høyesterettsseieren at dommerne måtte kommunisere avgjørelsen til en lavere domstol, som igjen skulle oppheve ordren om å holde politikken på plass i et søksmål anlagt av staten Texas.

Utover det har administrasjonstjenestemenn sagt lite, inkludert om noen av de tusener som er underlagt politikken siden desember vil få lov til å reise inn og forbli i USA mens sakene deres behandles i immigrasjonsdomstolen.< /p>Historier kun for abonnenterSe alle

Premium

Bekymring i Delhi for ikke å være en del av USA-ledet allianse for kritiske mineraler

Premium

Hvem vil bjelle revadi katt? EC til Niti, finans til RBI, hvorfor hender bundet

Premium

En ekspert forklarer: Taiwan, Kina og USA – de store bilde i In…

Premium

UPSC Key-3. august 2022: Hvorfor bør du lese 'Ninja Missile ' eller 'One Chin…Abonner nå for å få 66 % RABATT

Det hvite hus og avdeling for hjemmesikkerhet hadde ingen umiddelbare kommentarer til høyesterettssertifiseringen; Justisdepartementet avviste kommentaren. Tjenestemenn i Mexico hadde ingen umiddelbare kommentarer.

Omtrent 70 000 migranter var underlagt politikken, offisielt kjent som “Migrant Protection Protocols,” eller MPP, fra da tidligere president Donald Trump introduserte det i januar 2019 til president Joe Biden suspenderte det på sin første dag i embetet i januar 2021, og oppfyller et kampanjeløfte. Mange fikk reise tilbake til USA for å forfølge sakene sine i løpet av de første månedene av Bidens presidentskap.

Nesten 5800 mennesker har vært underlagt politikken fra desember til juni, ifølge tall som ble offentliggjort Fredag, et beskjedent tall som ville få enhver motvilje til å avslutte det til å virke mindre plausibelt. Nicaraguanere står for det største antallet, med andre fra Cuba, Colombia og Venezuela.

Et skilt som ble satt opp forrige uke ved inngangen til Frelsesarmeens migranthjem i Tijuana, Mexico, av FN’ International Organization for Migration så ut til å fange den offentlige forståelsen av politikkens status best: “Vent på offisiell informasjon! Remain in Mexico (MPP)-programmet forblir i kraft. Den amerikanske regjeringen vil informere deg om eventuelle endringer.”

Kritikere av politikken har blitt stadig mer uttalt om Biden-administrasjonens tilbakeholdenhet med “Remain in Mexico,” og mandagens sertifisering fornyet oppfordringene deres om en umiddelbar slutt på politikken.

“Det er en zombiepolicy,” sa Karen Tumlin, grunnlegger av Justice Action Centre, en organisasjon for immigrasjonssøksmål.

Det siste trekket kan ligge hos den amerikanske distriktsdommeren Matthew Kacsmaryk i Amarillo, Texas, en Trump-utnevnt hvis kjennelse i fjor brakte “ Forbli i Mexico” tilbake.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå