Griners vädjan i rätten: Jag gjorde ett ärligt misstag

0
83

Den amerikanska basketspelaren Brittney Griner vädjar om rysk nåd. När hon fick chansen att yttra sig i dagens rättegång vände hon sig direkt till domaren, skriver Reuters. Åklagaren i målet mot henne, hade då precis krävt 9,5 års fängelsestraff för att hon fört in e-cigaretter och cannabisolja till Ryssland, när hon landade på flygplatsen i februari i år – Jag menade aldrig att skada någon, att sätta den ryska allmänheten i fara eller att bryta mot några lagar, sa den 31-åriga basketstjärnan, enligt Reuters. – Jag gjorde ett ärligt misstag och jag hoppas att du inte kommer avsluta mitt liv genom din dom. Griner uppgav att hon uppfattat att hennes fall blivit högpolitik, men att hon hoppades att domstolen skulle bortse från det. Vad straffet blir väntas förkunnas senare i dag.