Gick till saudisk golftour för pengar – vill tillbaka

0
53

Elva golfspelare som alla lämnat den prestigefyllda PGA-touren för den mer penningsstinna LIV-touren, stämmer nu PGA i hopp om att få spela på båda proffstourerna, rapporterar flera nyhetsbyråer. Phil Mickelson, som är den mest namnkunniga av spelarna, hävdar att han, liksom de andra, uteslutits från PGA på ett ’orättvist’ sätt och att touren utnyttjar sin monopolställning mot dem. ”[PGA-tourens] olagliga strategi har varit skadlig både för spelarna och lyckosam i att hota LIV-tourens annars så lovande lansering”, står det i stämningsansökan, enligt New York Times. Inom golfvärlden har kritiken varit hård mot de spelare som valt att spela på LIV-touren. Inte minst eftersom ligan drivs och finansieras av saudiska intressen – vilket bland annat fått människorättorganisationer att protestera. Bland spelarna som lockats över finns svenske Henrik Stenson, han är emellertid inte en av spelarna som nu stämmer PGA.