Elnotan för villaägare kan stiga med 50 000 i vinter

0
53

De höga elpriserna kan fortsätta att stiga och en villaägare i södra Sverige kan behöva betala runt 50 000 kronor mer än de brukar för elen under vinterhalvåret, uppger experter för Dagens Industri. – Jag skulle bli förvånad om priserna i vinter inte blir mångdubbelt högre än förra vintern, säger energistrategen på Sigholm, Arne Bergvik. Han får medhåll från Christian Holtz, analytiker på Merlin & Metis, som spår att ”nästa vinter kan bli riktigt tuff för elanvändare i södra Sverige”. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.