De beste og dårligste flyselskapene for kanselleringer av fly

0
49

Etter å ha permittert titusenvis av piloter, flybesetning, bagasjehåndterere og sikkerhetspersonell under pandemien, kan ikke industrien ansette raskt nok til å følge med. (Representasjonsbilde via Reuters)

Passasjerer som flyr med Virgin Australia og det nederlandske flyselskapet KLM lider av noen av de største reiseforstyrrelsene ettersom den underbemannede luftfartsindustrien sliter med å takle en gjenoppblomstring i etterspørselen, viser rutetider.

Ved å nullstille en gruppe på 19 flyselskaper rundt om i verden – det samme som Qantas Airways Ltd. bruker for å vurdere sine prestasjoner i forhold til jevnaldrende – kansellerte Virgin Australia den største andelen av flyreiser i løpet av de tre månedene frem til 26. juli, ifølge data fra analyseselskapet Cirium . Den avbrøt nærmere 2200 flyvninger, eller 5,9 % av planen, sammenlignet med 1,4 % i samme periode i 2019.

Air New Zealand Ltd., Sydney-baserte Qantas og Deutsche Lufthansa AG, Europas største flyselskap, rundet av de fem som oftest kansellerte flyvninger i perioden. Singapore Airlines Ltd. hadde den beste rekorden, og skrotet bare 0,1 % av de planlagte tjenestene.

En kraftig tilbakegang i bestillinger ettersom Covid-19-reisestriksjonene er lettet, har overveldet selv de største og mest etablerte navnene innen luftfart. Etter å ha permittert titusenvis av piloter, flybesetning, bagasjehåndterere og sikkerhetspersonale under pandemien, kan ikke industrien ansette raskt nok til å følge med. Analytikere sier at det kan ta måneder før normale servicenivåer kommer tilbake.

Stories kun for abonnenterSe allePremium

Forklart: Hvorfor er et kinesisk ‘spionskip’ på vei mot Sri Lanka…

Premium

Sajjid Chinoy: Ingen gratis lunsj når rammet av globalt sjokk; forsvare Rupee ha…

Premium

Forklart: Indias One-China stand og forhold til Taiwan

Premium

En oversettelsesrevolusjon for et inkluderende, velstående India. Abonner nå for å få 66 % RABATT

Braneselskapene som ble vurdert i tremånedersperioden gjenspeiler de som ble brukt av Qantas for å måle sin totale aksjonæravkastning, ifølge flyselskapets årsrapport. Gruppen inkluderer International Consolidated Airlines Group, eier av British Airways Plc og Iberia, og Qantas selv.

Det er et relativt lite tverrsnitt av verdens flyselskaper, som betyr at det kan være andre, mindre kjente operatører med bedre ytelsesrekorder. Kurven ekskluderer også flyselskaper fra Kina, verdens nest største luftfartsmarked før Covid, men som fortsatt stort sett er stengt for internasjonale flyvninger.

KLM, den nederlandske armen til Air France-KLM, sa i en uttalelse at de kansellerte flyvninger av en rekke årsaker, inkludert mangel på sikkerhetspersonale på flyplassen. Den pekte på ytterligere tiltak som ble annonsert i forrige måned for å lette presset, som å skrote flyreiser til Europa og begrense billettsalget. “Vi beklager til våre berørte passasjerer,” sa flyselskapet.

Administrerende direktør i Air New Zealand, Greg Foran, sa at flyselskapets tidsplan har blitt forstyrret av hardt vær og opp til tredoblet den normale sykefrekvensen for besetningen. “Dette er absolutt ikke opplevelsen vi ønsker at kundene våre skal ha med oss, og vi vet at hver kansellering har en innvirkning,” sa Foran i en uttalelse. Flyselskapet ansetter mer enn 1000 ansatte for å styrke den operasjonelle motstandskraften, sa han.

Lufthansa sa at det kansellerer nesten 3000 flyvninger i løpet av sommeren i Frankfurt og München, men det prøver å unngå aksefly på en dag til -dager for å minimere innvirkningen på passasjerene. “Målet er å tilby en stabil flyrute,” sa flyselskapet i en uttalelse.

Virgin Australia, som opererer færrest utenlandsflyvninger blant gruppen, sa at de overgikk sin nærmeste rival Qantas på flykanselleringer i løpet av de fem månedene til juni, basert på data fra australske myndigheter som Virgin bruker for å måle sine innenlandske resultater. Qantas Domestic and International CEO Andrew David sa at kanselleringsratene er nesten tilbake til nivåene før Covid. “Vi ser forbedringer, men vi vet at vi har mer arbeid å gjøre,” sa han.

Sydney flyplass har slitt med å takle en oppgang i etterspørselen i et land som er desperat etter å fly igjen etter å ha stengt sin grenser i to år. Qantas, Australias største transportør, og i mindre grad Virgin, har blitt mål for misbruk av sosiale medier fra misfornøyde flyers.

Europa har også havnet i reisekaos. Londons Heathrow-flyplass, for eksempel, har annonsert en to-måneders tak på daglig passasjertrafikk for å begrense uroen og ulempene som strandet bagasje. Problemene forverres over hele kontinentet av streiker på grunn av lønn og vilkår.

British Airways har sagt at de vil kansellere ytterligere 10 300 flyvninger gjennom sommersesongen, og ta totale kanselleringer fra april til nærmere 30 000 flyvninger.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå