Home Svenska Bortblåsta tak och stoppade tåg under oväder

Bortblåsta tak och stoppade tåg under oväder

0

Ovädret som under torsdagseftermiddagen svepte in över Västsverige orsakade flera tågförseningar, i Göteborg svämmade gator över och i Töreboda har hustak blåst bort, rapporterar lokala medier. Mariestads-Tidningen skriver att ovädret nådde Töreboda med full styrka vid 19-tiden men att det snabbt var över. – Det skapade verkligen kaos, en krigszon. […] Det är läskigt att så mycket kan förstöras på så kort tid, säger Törebodabon Ida Magnusson. SMHI hade sedan tidigare utfärdat en gul varning för åska i Götaland och inre Svealand. Ovädret väntas nu röra sig österut och en gul varning har utfärdats för Uppsala län och Gästrikland. – Kraftiga skurar kan orsaka vattenansamlingar på vägpartier och göra att trafiken går långsammare samt dålig sikt, säger Ulrica Sievert, meteorolog på SMHI, till Aftonbladet.