Al-Zawahiris dødsbevis på at det er mulig å utrydde terrorisme uten å være i krig: USAs tidligere president Obama

0
52

Det amerikanske droneangrepet som drepte Zawahiri på balkongen hans i sentrum av Kabul var et resultat av måneder med svært hemmelig planlegging av Biden og en tett krets av hans seniorrådgivere. (Reuters)

Al-Qaida-sjef Ayman al-Zawahiri’s død i et amerikansk droneangrep i Afghanistan er et bevis på at det er mulig å utrydde terrorisme uten å være i krig, tidligere USA President Barack Obama har sagt og hyllet Biden-administrasjonenfor å ha stilt en av bakmennene til 9/11-angrepene for retten uten et eneste sivilt offer.

Zawahiri, som overtok ledelsen av al-Qaida etter bin Ladens død , ble drept i et presisjons-droneangrep lørdag kveld i et trygt hus i Kabul hvor han var i ly for å gjenforenes med familien sin, sa USAs president Joe Biden mandag, og erklærte at «rettferdighet har blitt levert og denne terroristen er ikke mer».

https://platform.twitter.com/widgets.js

Ifølge tjenestemenn var Zawahiri, 71, på balkongen til safe house da dronen avfyrte to missiler mot ham. Andre familiemedlemmer var til stede, men de var uskadd og bare Zawahiri ble drept.

“Kveldens nyheter er også et bevis på at det er mulig å utrydde terrorisme uten å være i krig i Afghanistan. Og jeg håper det gir en liten grad av fred til 9/11-familiene og alle andre som har lidd i hendene til al-Qaida, sa Obama i en tweet.

Mer enn 20 år etter 9 /11, en av bakmennene bak det terrorangrepet og bin Ladens etterfølger som leder av al-Qaida har endelig blitt stilt for retten, sa han.

Forklarte |4 grunner til at Ayman al-Zawahiris drap er viktig for India

«Det er en hyllest til president Bidens lederskap, til medlemmene av etterretningsmiljøet som har jobbet i flere tiår for dette øyeblikket, og til antiterror-profesjonelle som var i stand til å ta al-Zawahiri ut uten en eneste sivile tap,” skrev Obama.

Det amerikanske droneangrepet som drepte Zawahiri på balkongen hans i sentrum av Kabul var et resultat av måneder med svært hemmelig planlegging av Biden og en tett krets av seniorrådgiverne hans.

Blant forberedelsene var en liten modell av Zawahiris trygge hus, konstruert av etterretningstjenestemenn og plassert inne i Det hvite hus situasjonsrom for Biden å undersøke mens han diskuterte alternativene sine, ifølge CNN.

Gjennom hele den månederlange innsatsen for å planlegge helgens streik, ga Biden gjentatte ganger sine tjenestemenn i oppgave å sikre sivile – inkludert medlemmer av Zawahiris familie – ble ikke drept. Ingen var det, ifølge Det hvite hus.

Forklart |I to store videoer var Ayman al-Zawahiris India-prosjekt

Biden “dypt engasjert i orienteringen og fordypet i etterretningen,” rapporten sa, siterer en høytstående tjenestemann.

Han stilte “detaljerte spørsmål om hva vi visste og hvordan vi visste det.” To Hellfire-missiler ble skutt inn på balkongen til safe house i Kabul klokken 06.18 (lokal tid). “Flere strømmer av intelligens” bekreftet at Zawahiri ble drept. Medlemmer av hans familie, som var i andre områder av hjemmet, var uskadd, sa tjenestemannen.

Subscriber Only StoriesView All

Premium
Bekymring i Delhi for ikke å være en del av USA-ledet kritisk mineralallianse

Premium

Hvem vil bjelle revadi katt? EC til Niti, finans til RBI, hvorfor hender bundet

Premium

En ekspert forklarer: Taiwan, Kina og USA – det store bildet i I…

Premium

UPSC Key-3. august 2022: Hvorfor bør du lese “Ninja Missile” eller ” One Chin…Abonner nå for å få 66 % RABATT

Biden, fortsatt isolert i Det hvite hus med en rebound Covid-infeksjon, ble informert når operasjonen startet og når den ble avsluttet, heter det i rapporten.

< strong>TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå