726 kinesere ble satt på “uønsket liste” for visum i 2019-21: Sentralregjeringen

0
67

MoS Home Nityanand Rai. (Bilde: Facebook)

SÅ MANGE som 726 kinesiske statsborgere ble satt på “uønsket liste” for å gi visum av senteret mellom 2019 og 2021, sa regjeringen til Lok Sabha tirsdag. Disse kinesiske statsborgerne ble svartelistet for overopphold i India uten gyldig grunn og for “andre ulovlige handlinger”.

I et skriftlig svar på et spørsmål sa MoS Home Nityanand Rai at i løpet av denne perioden ble så mange som 81 kinesiske statsborgere gitt Leave India-varsel og 117 ble deportert for brudd på visumvilkår og visse ulovlige handlinger. «Regjeringen oppbevarer registrene til slike utlendinger (inkludert kinesiske statsborgere) som kommer inn med gyldige reisedokumenter. Noen av slike utlendinger blir lenger enn visumperioden på grunn av uvitenhet eller under tvingende omstendigheter som medisinsk nødsituasjon eller andre personlige årsaker. I reelle tilfeller, der overopphold er utilsiktet eller på grunn av uvitenhet eller under tvingende omstendigheter, blir perioden for overopphold regulert etter å ha belastet straffegebyrer, og visumet forlenges om nødvendig,” sa Rai.

“Hvor overopphold er funnet å være forsettlig eller uforsvarlig, iverksettes passende tiltak i henhold til Foreigners Act 1946, inkludert utstedelse av Leave India-varsel til utlendingen og belasting av straff/visumavgift,» la han til.

Innenriksdepartementet fører en uønsket liste over utenlandske statsborgere som det ikke ønsker å reise inn i landet. Dette kan være personer som har brutt visumvilkårene eller til og med personer med kriminelle forhistorier.

Subscriber Only StoriesView All

PremiumUPSC Key-3. august 2022: Derfor bør du lese «Ninja Missile» eller «One Chin…

Premium

De sidelinjede Thackerays dukker nå opp ut av kulden, få en varm Shinde vi…

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/08/Yuan-Wang-5-explained.jpg?resize=450,250" />Premium

Forklart: Hvorfor er en kinesisk ‘spion skip’ på vei mot Sri Lanka…

Premium

Sajjid Chinoy: Ingen gratis lunsj når rammet av globalt sjokk; forsvare Rupee ha…Abonner nå for å få 66 % RABATT

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå