Ulovlige kontanter: Jharkhand MLAs holdt, kollega skylder på Sarma

0
58

De suspenderte Kongressens MLAs i Howrah på søndag. ANI

POLITIET i Vest-Bengal arresterte søndag de tre Jharkhand Congress MLAs, som ble varetektsfengslet i Howrah på lørdag, etter angivelig å ha tatt “nesten Rs 50 lakh” fra kjøretøyet deres, senioroffiserer fortalte The Indian Express.

Saken har blitt overført til statens CID, sa offiserene, selv om Kongresspartiet suspenderte de tre MLA-ene, Irfan Ansari, Rajesh Kachchap og Naman Bixel Kongari.

Arrestasjonene kom på en dag da en annen Kongress-MLA fra Jharkhand, Kumar Jaimangal, inngav en politiklage i Ranchi, og anklaget de tre arresterte MLA-erne for å “tilby 10 crore Rs” for å “velte den nåværende JMM- og Kongressregjeringen” angivelig kl. påbud fra Assams sjefsminister Himanta Biswa Sarma.

Basert på klagen som ble sendt inn av Jaimangal ved Argora politistasjon i Ranchi, ble det registrert en FIR mot de arresterte MLA-erne anklaget for juks, kriminell konspirasjon og oppvigleri, og under loven om forebygging av korrupsjon og loven om representasjon av folk.

Sarma avviste anklagene i en tale til The Indian Express og sa at klagen ble inngitt “under tvang”.

Politisk puls |Blant Jharkhand Congress MLAs holdt i Bengal, en legatar, en førstegangs lovgiver & en 'enkel stammeleder'

“Det er merkelig at han (Jaimangal) sier at han trenger tre MLAer for å nå meg, og til og med komme til Guwahati. Han har kjent meg veldig lenge, så han trenger ingen mellommenn for å nå meg. I FIR virker det som om han ikke en gang kjenner meg. Så han må ha skrevet det under tvang,» sa han.

Mer fra Political Pulse

Klikk her for mer

Sarma sa at “ikke bare Jharkhand Congress MLAs”, men alle Congress MLAs, enten det er Karnataka eller Maharashtra, er i kontakt med ham på “daglig basis”. “Veldig, veldig seniorledere, øverste kongressledere, er i kontakt med meg for råd…når de er frustrerte over partiet sitt, kommer de og de møter meg,” sa han.

I Vest-Bengal fortalte SP Howrah (Rural) Swati Bhangalia til The Indian Express at en etterforskning er i gang. «Dette er en enorm sum med uoppgjorte penger. Hvor de fikk pengene fra er en del av etterforskningen. Foreløpig har fem personer blitt arrestert fordi de ikke klarte å gi en rimelig forklaring på pengene,” sa hun.

Ifølge politibetjenter ble også en sjåfør og en medarbeider arrestert sammen med de tre Jharkhand MLAs. etter “langvarig avhør”. De fem arresterte ble fremstilt for en lokal domstol, som varetektsfengslet dem i 10 dager.

«Under etterforskningen fant vi ut at MLA-ene hadde dratt til Guwahati på fredag ​​og returnert på lørdag. Men etter å ha blitt spurt om formålet med besøket deres, var de ikke i stand til å gi en skikkelig forklaring,» sa kildene.

Les også |Cong Bermo MLA sender inn klage mot 3-parts MLAer tatt med bunter med kontanter

Etter at etter å ha blitt varetektsfengslet etter et tips, hevdet MLA-ene først at de planla å kjøpe sarees fra Burrabazar, et populært marked i Kolkata, for en stammefestival i Jharkhand, sa kildene.

En sak er anlagt ved Panchla politistasjon under IPC seksjonene 420 (juks), 120B (kriminell konspirasjon), 171E (bestikkelse) og 34 (felles hensikt), og seksjonene 8/9 i loven om forebygging av korrupsjon.

Sikkerhetspersonell henter ulovlige penger under en søkeoperasjon i et kjøretøy som tilhører en Kongress-MLA, i Ranchi. (PTI)

I Ranchi anklaget politiklagen inngitt av Kumar Jaimangal, MLA fra Bermo, sine tre arresterte partikolleger for å ha deltatt i en handling som var “konstitusjonell, ulovlig, direkte kriminell”.

MLA uttalte at han ” ønsker å sende inn en klage angående (et) tilbud om tilfredsstillelse som ble tilbudt meg for å styrte den nåværende regjeringen til JMM og Kongressen som kom til makten med et dunkende flertall.”

Jaimangal hevdet i klagen at tre MLA-er “ringer meg til Kolkata og tilbyr meg penger, og de lover (Rs) 10 crores per MLA”.

“Shri Irfan Ansari og Rajesh Kachchap vil at jeg skal komme til Kolkata og deretter ta meg med til Guwahati hvor han ifølge (Ansari) vil få meg til å møte Shri Himanta Biswa Sarma som vil gi meg forsikring om en klar ministerplass bortsett fra pengene . Irfan Ansari har fortalt meg at han allerede har blitt lovet (det) helsedepartementet i den nye regjeringen. Han fortalte meg også at han skal nå Kolkata i går ettermiddag (30. juli),» het det i klagen på engelsk.

«Han (Ansari) sa at han allerede har fått penger overført til sine personer og… Jeg (bør) nå Guwahati og lover det foran Shri Assam CM Himanta Biswa Sarma. Han forsikret meg om at Shri Sarma gjør det med velsignelsene fra toppskuddene til det politiske partiet BJP som sitter i Delhi», het det.

Politiet sa en “null FIR” har blitt anlagt i saken, noe som betyr at den kan forfølges i Kolkata.

Les også |Jharkhand-krisen: Alt er bra, sier kongressen, men usikker på parlamentsmedlemmenes bakromspolitikk

Assam CM Sarma sa: «Jeg har kjent ham (Jaimangal) i mange år, og han møter meg ofte. Jeg kjenner faren hans også, vi har mange felles venner. Han er fagforeningsleder, og han har til og med en fagforening i Margherita (Assam). Jeg hjelper ham med fagforeningsspørsmål.»

Sarma hevdet at Jaimangal besøker Assam ofte, og sa at han ikke planla å “ta noe skritt” som svar på klagen. «Han (Jaimangal) er ung…og han er kjent for meg…hvorfor gå inn i alt? Hvorfor velge en kamp,» sa Sarma.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

I mellomtiden fortsatte den politiske brannstormen som ble utløst av arrestasjonen av MLA-ene i Vest-Bengal.

BJP-statspresident Sukanta Majumdar sa: “Måten TMC reagerer på ser ut til at det var TMCs penger som de prøvde å suge med hjelp av Sonia Gandhi og kongressen.”

TMC-talsperson og statsgeneralsekretær Kunal Ghosh kritiserte Majumdars uttalelse. «Majumdar lider av en identitetskrise. En person som kan forklare bedre er (kongressleder) Adhir Ranjan Chowdhury, som ser ut til å være en ekspert på utvinning av penger, sier Ghosh i en tilsynelatende henvisning til Chowdhurys tidligere uttalelser knyttet til innhenting av kontanter i SSC-svindel. .

Historier kun for abonnenterSe alle

Premium

UPSC Key-2. august 2022: Hvorfor bør du lese ' Makroøkonomiske faktorer' eller '…Premium

Forklart: Når 5G-spektrumauksjonen avsluttes, hvem kjøpte hvilke bånd og…

Premium

UPSC Essentials: Nøkkelord fra den siste uken med MCQs

Premium

Forklart: 4 grunner til at Ayman al -Drap på Zawahiri er viktig for…Abonner nå for å få 66 % RABATT

“Det er også en mulighet for at pengene også skulle brukes til å destabilisere Jharkhand-regjeringen,” sa han.< /p> TO ER ALLTID BEDRE | Våre toårige s abonnementspakken gir deg mer til mindre Kjøp nå