Home Svenska Punjab AAP slår motstridiga ton i V-C-raden när CM Mann ångrar ministerrollen

Punjab AAP slår motstridiga ton i V-C-raden när CM Mann ångrar ministerrollen

0

Punjabs chefsminister Bhagwant Mann och tidigare vicekansler för BFUHS Dr Raj Bahadur.

Punjabs chefsminister Bhagwant Mann och Aam Aadmi-partiets (AAP) statliga enhet gör det inte verkar vara på samma sida över den skadade sjukhusmadrassraden som såg avgången av Baba Farid University of Health Sciences (BFUHS)'s vicekansler Dr Raj Bahadur efter hans “förnedring” i händerna på hälsominister Chetan Singh Jouramajra.

Jouramajra-Bahadur-avsnittet är det senaste i raden av bråk och motgångar – som den populära punjabiska sångaren Sidhu Moosewalas dödande efter tillbakadragandet av hans säkerhet och AAP’s förödmjukande förlust av omröstning i CM Manns parlamentariska valkrets Sangrurtill Simranjit Singh Mann – att AAP-dispensen i Punjab har lidit sedan mars i år, då den stormade till makten efter att ha svepat in i delstatsförsamlingens omröstningar.

I fredags, under en inspektion av Guru Gobind Singh Medical College och Sjukhus (GGSMCH) i Faridkot. Jouramajra hade tvingat Dr Bahadur att lägga sig på en skadad madrass på sjukhuset, varefter den senare lämnade in sin avskedsansökan till Chief Minister’s Office (CMO).

Läs även |Dr Raj Bahadur: en man ofta i stormens öga

Mitt i den efterföljande upprördheten ångrade CM Mann episoden och ringde upp Dr Bahadur för att be honom om ursäkt, men kunde inte övertala honom att dra tillbaka sin avgång. När han pratade med media i lördags sa han: “Sådana friktioner fortsätter att hända på arbetsplatsen. Dr Raj Bahadur är min goda vän sedan många år tillbaka, ända sedan min far drabbades av en ryggradsskada. Vid den tiden var han rektor för General Hospital, Sector 32, och PGIMER-direktör. Han är en bra läkare. Jag tycker att problemet kunde ha hanterats på ett bättre sätt.”

Berättelser endast för prenumeranterVisa allaPremium

Sajjid Chinoy: Ingen gratis lunch när den drabbas av global chock; försvara Rupee ha…

Premium

Förklarat: Indiens One-China-stånd och relationer med Taiwan

Premium

En översättningsrevolution för ett inkluderande, välmående Indien

Premium

Hellfire R9X-missil: drönarmissilen med knivskarpa blad som användes för att … Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

Punjab AAP tog dock en motsatt ställning och gick efter BFUHS V-C, även när det tog upp frågan om det “avgrundsdjupa tillståndet” vid GGSMCH, Faridkot.

För att försvara hälsoministern sa Malwinder Singh Kang, statschef för AAP, att oppositionen höll CM ansvarig för allt. “Hur kommer det sig då att chefen för institutet inte är ansvarig för det dåliga tillståndet där,” frågade han.

Mer från Politisk puls

Klicka här för mer

Kang anklagade, “Oppositionen skapar inte uppståndelse när en fattig man förlorar sin familjemedlem på grund av att han vill ha sjukvård, när bedrägerier kommer i förgrunden. Om hälsoministern under ledning av Chief Minister går till ground zero så väcker de frågor.”

Pekar på bilderna på GGSMCH-sängen där V-C tvingades lägga sig ner av hälsoministern Kang sa att det här var sängen på sjukhusets hudavdelning. “Du kan väl föreställa dig vilken typ av anläggningar folket fick dit.”

Han hävdade att ministerns avsikt inte var att “förolämpa någon utan att hjälpa de fattiga att få bättre sjukvårdsinrättningar”. “Vi respekterar Dr Bahadur. Jag känner honom personligen. Ministerns avsikt var inte att förödmjuka honom. Vårt uppdrag är bara att hjälpa de fattiga. Gå bara till marken och ta reda på hur patienterna blir felbehandlade.”

Läs även |För att anklagas för ”grönhorn” tar Manns regering på sig nya, äldre färger

Till och med Punjab AAP’s Twitter-handtag twittrade en bild av Jouramajra som inspekterade den smutsiga sjukhusmadrassen, och sa: “Denna sjukhussäng skildrar verkligheten av den patetiska medicinska infrastrukturen som Akali & kongressen. Är det fel att ge bättre sjukvård till alla medborgare?”

Den nyutnämnde direktören för mediarelationer i CMO, Baltej Pannu, sa i sitt Facebook-inlägg: “Om du behöver behandling, börja då från Faridkot och nå PGIMER, Chandigarh. Och för gemene man, ställ ventilatorerna i ett hörn på sjukhuset och säg bara att det är något tekniskt problem. Fråga bara vilken patient som helst på Faridkots sjukhus om vad som händer där. Läkarna borde också förstå att människor behandlar dem som gudar på jorden och de är i ett ädelt yrke. Läkare bör respekteras med alla medel eftersom de utsätts för mycket psykisk press, men patienterna möter det också förutom att de lider av sjukdomar och ändå utsätts de för trakasserier.”

Måste läsa |Tillbaka från dunkel, Simranjit Singh Mann rufsar fjädrar; Nästa mål: Badals

Pannu namngav inte Dr Bahadur i sitt inlägg men han kanske antydde att den senare skulle bli antagen till PGIMER när han drabbades av Covid-19. Han hänvisade också till nyhetsrapporter om att ventilatorerna på Faridkot-sjukhuset inte användes tidigare under Covid-vågen.

De sociala mediekonton som tillhörde AAP-lägret vimlade också av meddelanden, som flaggade bilderna på de skadade sjukhussängarna samt videoklippen av Jauramajra med V-C, och flådde den senare.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu