Pelosi setter kursen mot Singapore, men er taus om Taiwan

0
43

Hustaler Nancy Pelosi (D-Calif.) går tilbake til kontoret sitt etter en pressekonferanse med House Democrats for å diskutere den sørasiatiske hjertehelseloven på Capitol Hill i Washington, 28. juli 2022 Spekulasjoner om et stopp i Taiwan, hvor Pelosi ville være den høyest rangerte amerikanske besøkende på flere tiår, har rast nervene i både Beijing og Washington. (Haiyun Jiang/The New York Times)

Skrevet av: David E. Sanger og Vivian Wang

Representant Nancy Pelosi begynte en fylt turné i Asia på søndag, en som administrasjonstjenestemenn sier at de nå forventer vil inkludere et stopp i Taiwan, til tross for Kinas stadig skarpere advarsler de siste dagene om at et besøk på den selvstyrende øya ville fremprovosere en reaksjon, kanskje en militær.

Pelosi skulle etter planen ankomme Singapore på mandag, etter en helgestopp på Hawaii for å rådføre seg med amerikanske sjefer med ansvar for Indo-Stillehavet. Hun sa i en uttalelse at hun planla å reise videre med en kongressdelegasjon for møter på høyt nivå i Malaysia, Sør-Korea og Japan, og nevnte ikke Taiwan.

Men det ville ikke være uvanlig å utelate Taiwan fra en kunngjøring gitt sikkerhetshensyn, og president Joe Bidens medhjelpere sa at hun var forventet å fortsette med planen for det høyeste besøket av en amerikansk tjenestemann til øya på 25 år. Pelosi kan fortsatt endre mening om å reise til Taiwan, sa administrasjonstjenestemenn, men la til at det virket usannsynlig.

Subscriber Only StoriesView All

Premium< /figur>Ingen gratis lunsj når rammet av globalt sjokk; forsvare Rupee har sine avveininger…Premium

Forklart: Indias One-China-stand & forhold til Taiwan

Premium

En oversettelsesrevolusjon for et inkluderende, velstående India

Premium

Forklart: Alt om Hellfire R9X – dronemissilet med sylskarp bl…Abonner nå for å få 66 % rabatt

Bidens medhjelpere sa at han hadde bestemt seg for å ikke be Pelosi direkte om å kansellere turen hennes, hovedsakelig på grunn av hans respekt for uavhengigheten til kongressen, forfalsket i løpet av hans 36 år i Senatet. Han er også tydelig motvillig til å trekke seg tilbake i møte med kinesiske trusler, inkludert Beijings advarsel om at USA “leker med ilden”, som fulgte Bidens nesten 2 1/2-timers samtale med Kinas president Xi Jinping på torsdag.

I sin kjerne, sa noen tjenestemenn, konkluderte administrasjonen etter samtalen at de potensielle innenlandske og geostrategiske risikoene ved å prøve å stoppe besøket – inkludert å la Kina diktere hvilke amerikanske tjenestemenn som kan besøke et selvstyrende demokrati med 23 millioner mennesker som Kina hevder som sine egne – var større enn å la Pelosi fortsette.

Men de sa at selv om de hadde samlet inn litt etterretning om Kinas sannsynlige svar, var de ennå ikke klare til å frigi den offentlig – og de innrømmet at de ikke gjorde det vet i hvilken grad kinesiske tjenestemenn var villige til å risikere en konfrontasjon.

Amerikanske tjenestemenn overvåket nøye forberedelsene til den kinesiske regjeringen i løpet av helgen, og prøvde å se Beijings intensjoner. Det tydeligste tegnet de så involverte Taiwanstredet, hvor provokasjoner, testing og signalisering foregår ukentlig. Det kinesiske militæret kunngjorde lørdag, med mindre varsel enn vanlig, at det ville gjennomføre øvelser med skarp ammunisjon i farvannet utenfor den sørøstlige Fujian-provinsen, omtrent 80 mil fra Taiwan.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå