NMAT av GMAC 2022: Registreringen börjar; lista över universitet som accepterar poäng

0
91

NMAT av GMAC kommer att hållas på 76 testcenter i 73 indiska städer. (Representativ bild)

Registreringsprocessen för NMAT by GMAC-examen har startat idag, meddelade Graduate Management Admission Council (GMAC). Antalet institutioner som accepterar NMAT genom GMAC-examen har ökat i år. För att ansöka till inträdesprovet för ledningen måste kandidaterna logga in på http://www.mba.com/nmat för att registrera sig för provet.

Det finns 76 testcenter i 73 indiska städer. Dessutom gör NMAT by GMAC-provet det möjligt för kandidater att ansöka till globala skolor i Indien, Filippinerna, Sydafrika och Nigeria.

Läs |CAT 2022: IIM-Bangalore släpper provschema; registreringen börjar den 3 augusti

Under tiden kan kandidaterna anpassa sina förberedelser med den nylanserade 2022-utgåvan av NMAT by GMAC Official Guide och Official Practice Exams.

Här är examensmönster:

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Sajjid Chinoy: Ingen gratis lunch när den drabbas av global chock; försvara Rupee ha…

Premium

Förklarat: Indiens One-China-stånd och relationer med Taiwan

Premium

En översättningsrevolution för ett inkluderande, välmående Indien

Premium

Hellfire R9X-missil: drönarmissilen med knivskarpa blad som används för att…Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

NMAT från GMAC™ är en datorbaserad undersökning och har tre sektioner – Språkkunskaper, kvantitativa färdigheter och logiskt resonemang.

–Lika vikt för alla avsnitt och ingen negativ markering för ett felaktigt svar
— 108 frågor med en provlängd på 120 minuter
— Två omtagningsmöjligheter för att förbättra poängen
— Omedelbar poängförhandsgranskning och officiellt resultatkort inom 48 timmar för kandidater och skolor

< p>Instituten som SP Jain Institute of Management and Research (Global Management Programme), TA Pai Management Institute (alla MBA-program), Flame University (MBA, MBA i Communication Management), Rajiv Gandhi National University of Law, Punjab (MBA) är nya tillägg till listan över skolor som accepterar NMAT med GMAC-poäng för antagning till sina respektive program.

Lista över institut som accepterar NMAT med GMAC™-poäng:

< p>Indien: SVKM’s Narsee Monjee Institute of Management Studies, Mumbai, Bangalore, Hyderabad, Indore Navi Mumbai och K J Somaiya Institute of Management, Mumbai; Xavier University, Bhubaneswar; SDA Bocconi Asia Center; SPJIMR – Mumbai (för GMP & PGMPW); T.A. Pai Management Institute (TAPMI), en ingående enhet i MAHE, Manipal; Rajiv Gandhi National University of Law, Punjab; Indian School of Business (ISB) – (Advanced Management Program in Business Analytics (AMPBA); ICFAI Business School (IBS), Hyderabad och andra platser; Shiv Nadar University, Greater Noida; School of Inspired Leadership (Soil); Alliance University, Bangalore; Flame University, Athena School of Management , Mumbai; Pandit Deendayal Petroleum University; Bennett University, Delhi NCR; Universal Business School; Woxsen School of Business Management, Hyderabad; Thapar School of Management, Chandigarh; ISBR Business School, Bengaluru, Karnataka; Jain University- CMS Business School; Amrut Mody School of Management, Ahmedabad University, Ahmedabad; BSE Institute Limited, Mumbai; Master's Union School of Business; Amity University, Delhi NCR; SRM University, Chennai, Delhi NCR; Sonipat University of Petroleum & Energy Studies (UPES), Dehradun; BML Munjal University, Delhi; VIT University, Vellore; ITM Business School, Navi Mumbai; Mody University, Rajasthan; GITAM School of International Business, Visakhapatnam; Hyder abad Business School, GITAM University, Hyderabad; Jindal Global Business School – Delhi NCR; Chitkara universitet; IFIM College, Bangalore; VijayBhoomi University; MYRA School of Business (Global MBA- Dalhousie University); IIHMR University; Ansal universitet; Lovely Professional University; IILM University

Filippinerna: Asian Institute of Management; Ateneo Graduate School of Business; Virata School of Business, University of the Philippines; De La Salle University – Dasmariñas; School of Business Administration, Arellano University; De La Salle University

Sydafrika: Gordon Institute of Business Science (GIBS); Milpark Business School; nordvästra universitetet; Rhodos Business School; University of South Africa Graduate School of Business Leadership; WITS Business; Nelson Mandela University Business School; University of Cape Town (UCT); Johannesburg Business School, University of Johannesburg; Tshwane School of Business and Society, Tshwane University

Nigeria: Lagos Business School; Lead City University; Redeemer's University; Afe Babalola University; Covenant University, Nigeria

Marocko: Africa Business School

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu