Mytteri brygger i Telangana-kongressen, overkommando oppfordres til å gå inn

0
26

Munugode MLA Komatireddy Raj Gopal Reddy “kan ta med seg en stor del av Kongressen-tilhengere”, la kildene til.

Med sprekker i Telangana-kongressen økende i spørsmålet om statsenhetspresident A Revanth Reddys lederstil, har partiledere i staten søkt inngripen fra kongressens overkommando. Den siste triggeren er Munugode MLA Komatireddy Raj Gopal Reddys forestående overgang til BJP. Hvis han hopper av, vil sannsynligvis flere MLA-er følge etter.

Kilder sa til The Indian Express at Raj Gopal så ut til å ha bestemt seg for å forlate partiet til tross for senior kongresslederes forsøk på å bringe ham tilbake til festen. Lovgiveren “kan ta med seg en stor mengde kongresstilhengere”, la kildene til.

Raj Gopal “liker ikke hvordan A Revanth Reddy styrer partiet”, sa partiinnsidere. Revanth, partisjefen, var tidligere en del av Telugu Desam-partiet (TDP) og ble med i kongressen i 2017. Raj Gopal mener partiet har foretrukket å gå med “utenforstående” fremfor lojale kongressmedlemmer i lederroller. Munugode MLA skal ha fortalt Revanth om ikke å besøke eller kampanje i Nalgonda-distriktet, der hans valgkrets ligger. Hans bror Venkat Reddy er en Lok Sabha MP fra Bhongir i samme distrikt og sammen har de en sterk base i regionen. Kongressledere frykter at Raj Gopal Reddys avgjørelse også kan påvirke broren hans, og påvirke kongressens formuer i distriktet.

“Raj Gopal Reddy ba Revanth Reddy om ikke å bry seg om å besøke eller kampanje i Nalgonda og advarte ham om å bli borte. Han føler at Revanth promoterer seg selv i stedet for partiet, og han involverer ikke andre partiledere i noen av avgjørelsene hans. Dette oppleves av nesten alle de andre partilederne, og de gjør det kjent nå veldig sterkt,” sa en kilde.

Historier kun for abonnenterSe alle

Premium

Sajjid Chinoy: Ingen gratis lunsj når rammet av globalt sjokk; forsvare Rupee ha…

Premium

Forklart: Indias One-China-stand og forhold til Taiwan

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/08/Opinion-3-1.jpg?resize=450,250" />Premium

En oversettelsesrevolusjon for et inkluderende, velstående India

< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

Hellfire R9X-missil: dronemissilet med sylskarpe kniver som brukes til å k…Abonner nå for å få 66 % RABATT Mer fra Political Pulse

Klikk her for mer

Partiets Sangareddy MLA T Jayaprakash Reddy, eller Jagga Reddy, er også angivelig sur over Revanth Reddys virkemåte og har henvendt seg til All India Congress Committee (AICC) angående saken. I følge partiinnsidere har andre seniorledere i delstatskongressen også henvendt seg til AICC-ledere og oppfordret dem til å “fokusere på staten” og “sette ting i orden”.

“Revanth Reddy setter opp et show bare for seg selv. Ingenting han gjør gagner partiet. Han må holdes ansvarlig som enkeltperson. Jeg har klaget til AICC. Hvordan vil kongressen håpe å komme til makten i Telangana når Revanth ikke har støtte i partiet? Ingen annen partileder er med ham,” sa Jagga Reddy.

En kilde sa: “Jagga Reddy sa at med mindre Revanth endrer sin autokratiske virkemåte, vil ikke kongressen opptre som en enkelt, samlet enhet. Hvis det ikke blir iverksatt tiltak før valget, kan det hende at kongressen ikke presterer bra på grunn av konfliktene.»

Tidligere statskongresspresident N Uttam Kumar Reddy, leder for Kongressens lovgivende parti M Bhatti Vikramarka og andre funksjonærer tok avstand seg fra saken, sa partiinnsidere. Revanth, ifølge noen ledere for statlige enheter, “prøvde å involvere alle i beslutningsprosessen” og “ville reise rundt i staten for å forene kongressens innsats for å vinne i det kommende valget”

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå