IIT-Madras erbjuder 4-årig examen i BS programmering och datavetenskap; JEE-poäng krävs inte

0
68

Studenter som slutför den 4-åriga BS kan dyka upp för GATE och ta en MTech i Indien, eller ansöka om forskarutbildning utomlands. (Arkiv)

Med tanke på “hög efterfrågan från eleverna,” Indian Institute of Technology Madras (IIT Madras) tillkännagav idag att deras BSc i programmering och datavetenskap kommer att ha en option på en fyraårig BS-examen i datavetenskap och applikationer. Som en del av BS-nivån kan eleverna göra en 8-månaders lärlingsutbildning eller ett projekt med företag eller forskningsinstitut.

Detta program, enligt IIT-Madras, är utformat för att erbjuda studenter flera in- och utträdesalternativ där eleven kan tjäna ett certifikat, diplom eller examen. Detta ger eleverna flexibilitet och ger dem möjlighet att välja vad de vill uppnå genom detta program.

Läs |IIT Delhi i samtal om att etablera campus i UAE: Regering i Lok Sabha

Studenter som för närvarande går i klass 12 kan också ansöka och säkra antagning till programmet. De som får antagning kommer att börja programmet efter att ha slutfört sin klass 12. Studenter från vilken ström som helst kan anmäla sig. Det finns ingen åldersgräns. Alla som har studerat engelska och matematik i klass 10 är behöriga att söka. Eftersom klasserna genomförs online finns det heller ingen geografisk begränsning.

För närvarande är mer än 13 000 studenter inskrivna i programmet, med det maximala antalet studenter från Tamil Nadu, följt av Maharashtra och Uttar Pradesh. Personliga prov genomförs i 116 undersökningscentra i 111 städer i Indien. Undersökningscentra har också öppnats i U.A.E., Bahrain, Kuwait och Sri Lanka.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Sajjid Chinoy: Ingen gratis lunch när den drabbas av global chock; försvara Rupee ha…

Premium

Förklarat: Indiens One-China ställning och relationer med TaiwanPremium

En översättningsrevolution för ett inkluderande, välmående Indien

Premium

Hellfire R9X-missil: drönarmissilen med knivskarpa blad som används för att k…Prenumerera nu för att få 66% RABATT Läs också |AICTE och UGC ska slås samman? Regeringen återupplivar planen för en ny tillsynsmyndighet för högre utbildning

Sista datum för att ansöka till september 2022 för detta datavetenskapsprogram är den 19 augusti 2022. Intresserade studenter kan ansöka via webbplatsen – https://onlinedegree.iitm.ac.in.

Prof V Kamakoti, direktör, IIT Madras, sa: “Institutet är glada att kunna erbjuda denna väldesignade, samtida BS-examen i datavetenskap och applikationer, som ger tillgång till IIT-kvalitetsutbildning på ett inkluderande sätt för elever över hela landet. Data Science är ett av de framväxande ämnena. Det här är ett mycket sysselsättningsorienterat program inom en domän där efterfrågan är stor på kvalificerade resurser.”

Data Science kommer att lära eleverna att hantera data, visualisera mönster för att få ledningsinsikter, modellera osäkerheter och bygga modeller som hjälper till att ta fram prognoser för att fatta effektiva affärsbeslut. Genom omfattande praktisk träning och upplevelsebaserat lärande är eleverna också välutbildade för att möta branschstandarder. IIT Madras underlättar även praktik och placeringar för studenter som har avslutat programmets diplomnivå.

Läs också |Pranjal Srivastava är den första indianen att vinna 3 guldmedaljer vid International Mathematical Olympiad

Prof Andrew Thangaraj, ansvarig professor, BS i datavetenskap och applikationer, IIT Madras, förklarade skälen bakom detta nya initiativ: “Eftersom Data Science är en tvärvetenskaplig domän är denna BS-examen från IIT Madras öppen för studenter från alla bakgrunder. Studenter som ägnar sig åt handel eller humaniora kan också få en examen från IIT Madras. Eftersom innehållsleverans är online och de personliga proven genomförs på söndagar, kan den här examen även genomföras när du går en examen på campus eller när du arbetar heltid.”

Detta första program i sitt slag gör det möjligt för studenter att studera från IIT Madras utan att prova det intensivt konkurrenskraftiga gemensamma inträdesprovet (JEE). Detta gynnar direkt studenter från landsbygdsområden och ekonomiskt missgynnade bakgrunder för vilka att delta i JEE-coachningskurser skulle vara ett stort hinder. Programmet erbjuder också upp till 100 % stipendier för förtjänta studenter i ekonomiskt behov.

Vidare säger Dr. Vignesh Muthuvijayan, ansvarig professor, BS i datavetenskap och applikationer, IIT Madras, “Antagning till BS-programmet kräver inte kvalificerande JEE. Till skillnad från alla andra antagningsprov är kvalificeringsprocessen för detta program mycket inkluderande. Den toppmoderna pedagogiken gör det möjligt för IIT Madras att ta in alla kvalificerade kandidater utan några begränsningar av antalet. Med generösa stipendier har IIT Madras skapat en av de mest inkluderande modellerna i landet.”

IIT Madras BS-programmet kommer att bli en plattform för att skapa skickliga och anställningsbara yrkesverksamma i en datadriven värld. IIT Madras-teamet är övertygat om att denna inkluderande och prisvärda utbildningsmodell kommer att utöka IIT:s räckvidd i storleksordningar och tillgodose elevernas trängande behov att få tillgång till utbildning av hög kvalitet.

 

p> TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu