Haddou: Ygeman ligger under den sten han vill vända

0
52

Migrationsminister Anders Ygeman (S) säger i SVT:s Aktuellt att vi inte kan blunda för de problem vi har i Sverige. – Bryter vi inte segregationen så sviker vi de människor som kommit till Sverige, säger han. Ygeman sa till DN i helgen att det är dåligt med områden där mer än hälften har en utomnordisk bakgrund, och att det kan få ett område att klassas som utsatt. I Aktuellt säger han att faktorer som kriminalitet, socioekonomisk bakgrund och klass är viktigare än etnicitet. Vänsterpartiets migrationspolitiska talesperson Tony Haddou beskyller Ygeman för att föra en ”rasistisk politik” och menar att S blundar för grundproblemen. – Ander Ygeman ligger under den sten som han säger sig vilja vända. Jag ser inga satsningar på sakpolitiken, säger han.