Gazprom: Sanktioner gör det omöjligt att ta emot turbin

0
53

Historien om världens kändaste turbin tar en ny vändning. Gazprom säger nu att sanktionerna omöjliggör en leverans till Ryssland från Tyskland, rapporterar AFP. Den tolv meter långa apparaten används normalt för att pumpa gas till Europa genom Östersjön och Ryssland har använt dess reparation som förklaring till det kraftigt reducerade gasflödet. En förevändning, har bland annat Tyskland invänt. – Det hela är ganska enkelt: turbinen finns här och är redo att levereras, sa förbundskansler Olaf Scholz under ett besök hos turbinen i Mülheim an der Ruhr på onsdagen. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.