Daglig briefing: Tre Jharkhand-kongressledare fängslade; Lok Sabha planerade att diskutera inflation

0
63

De bästa nyheterna den 1 augusti 2022

God morgon,

 

I dagens utgåva: arresteringen av Jharkhand Congress MLAs, ED-fallet mot Sanjay Raut, parlamentet för att diskutera inflation och mer

 

Prenumerant Only StoriesView All

Premium

Ingen gratis lunch när den drabbas av global chock; att försvara Rupee har sina kompromisser…

Premium

Förklarat: Indiens One-China monter &amp ; relationer med Taiwan

Premium

En översättningsrevolution för ett inkluderande, välmående Indien

Premium

Förklarat: Allt om Hellfire R9X – drönarmissilen med knivskarp bl. ..Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

The Big Story

Polisen grep i söndags de tre lagstiftarna från Jharkhand Congress, som fängslades i Västbengalen med enorma mängder kontanter.

🔴 De arresterade ledamöterna Irfan Ansari (Jamtara), Naman Bixal Kongari (Kolebira) och Rajesh Kacchap (Khijri), stängdes också av av partiet . Vi tar en titt på deras politiska karriärer.

🔴 En annan kongressledamot, Kumar Jaimangal, har lämnat in en polisanmälan där de anklagar de tre ledamöterna för att erbjuda pengar för att störta Jharkhand-regeringen, enligt uppgift på beställning av Assams chefsminister Hemanta Biswa Sarma, som i sin tur avfärdade anklagelsen.

🔴 Utvecklingen signalerar ett hotande hot mot stabiliteten hos koalitionsregeringen JMM-Congress-RJD.

🔴 Mitt i vinstmålet mot JMM-ledaren och CM Hemant Soren och den ökande misstron bland koalitionspartner, fruktar kongressen att flera av dess MLA:er var i kontakt med BJP. Källor i partiet sa att de tre var bland de nio som misstänktes ha röstat för president Droupadi Murmu.

Endast i Express

I senaste upplagan av Idea Exchange, avstängda Rajya Sabha-parlamentsledamöterna Sushmita Dev (TMC), Kanimozhi NVN Somu (DMK) och AA Rahim (CPM) talar om oppositionens förtroendeunderskott med regeringen, ställer upp en enad front och varför det har misslyckats med att motverka berättelsen från BJP.

Från förstasidan

Advokaten Rajiv Kumar greps av Kolkata-polisenanklagad för att ha lurat människor med pengar på totalt 50 lakh Rs. Han företrädde en framställare i två PILs relaterade till ett gruvleasingavtal och anklagelser om skalföretag och penningtvätt mot Jharkhand CM Soren.

En kombination av lägre insikter och bra monsunregn har fått bönder att flytta bort från baljväxter och plantera fler kommersiella grödor, särskilt sojabönor och bomull som handlas mycket högre än sina minimistödpriser (MSP).

En ungdom som dog i Kerala i lördags hade testade positivt för apkopporutomlands. Statens hälsominister Veena George sa att ungdomen inte hade några symtom på apkoppor och lades in på sjukhuset med symtom på hjärninflammation och trötthet. En förundersökning på hög nivå skulle hållas om dödsfallet, tillade hon.

Måste läsa

Enforcement Directorate grep Shiv Sena-ledaren Sanjay Raut sent på söndagskvällen efter att ha genomfört sökningar i hans bostad i Bhandup i över nio timmar. Raut har varit under utredning i ett ärende relaterat till oegentligheter i ett ombyggnadsprojekt för chawl i Mumbais Goregaon. Vi ger dig fakta i fallet, ED:s påstående och den nuvarande statusen för ombyggnadsprojektet.

Centret har listat inflation för diskussioni Lok Sabha i måndags och mötte ett nyckelkrav från oppositionspartier som hade stoppat parlamentet i frågan. Men den stora frågan är om normaliteten kommer att återgå till parlamentet för att diskussionen ska kunna äga rum. Vissa partier är nu angelägna om att attackera regeringen på grund av politiska frågor som dök upp under helgen – användningen av centrala myndigheter och påstådda försök att “störta” Jharkhand-regeringen.

Rohingya flyktingar i Haryanas Nuh distriktet har påstått trakasserier från polisens sida dagar efter att en särskild sökoperation genomfördes i deras läger för att säkerställa att “antinationella element inte hade tagit skydd” där. Flyktingar i tre läger – Chandeni-2, Saddik Nagar och avdelning 7 nära Jogipur – sa att hundratals poliser anlände för en “verifiering”, genomsökte deras hus och senare beslagtog motorcyklar, rehris (kärror) och andra fordon.

< p>Tre rygg mot rygg mordsom har inträffat i den gemensamma kitteln i Dakshina Kannada-distriktet i kustnära Karnataka har förändrat livet för tre oskyldiga män som hamnat i korselden mellan radikala hindutva- och islamiska grupper på grund av deras tro och associationer. De tre morden under 10 dagar – mellan 19 juli och 28 juli – verkar vara symptom på de djupa kommunala splittringarna i samhället i kustnära Karnataka.

Och slutligen…

Pune-baserade Army Sports Institute (ASI) och dess Boys Sports Company firade när Naib Subedar Jeremy Lalrinnunga vann tyngdlyftningsguldet vid Birmingham Commonwealth Games i kategorin 67 kilo för män på söndagen. Den 19-åriga Naib Subedar, som kommer från Aizawl i Mizoram, har tränat på Boys Sports Company och ASI förutom de olika lägren på nationell nivå.

Delhi Konfidentiellt: Att gå med i Trinamool-kongressen och bli dess parlamentsledamot verkar inte ha förändrat Shatrughan Sinhas popularitet eller de varma banden han delar med BJP-parlamentsledamöter. Förra veckan, när han väntade på sin bil, såg BJP MP och Bhojpuri-skådespelaren Ravi Kishan honom och han ropade “Shatrubhai”. Sinha hälsade honom varmt varmt och de hade en kort pratstund.

I dagens “3 Things”-podcast pratar vi om Indiens prestationer vid Commonwealth Games 2022, kongressen avbryter tre Jharkhand MLAs, och Punjab-madrassraden som väckte ilska statens medicinska broderskap.

Tills nästa gång,

Sonal Gupta och Srishti Kapoor

< strong>TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu