Advokat i PIL-er mot CM Soren arrestert i Kolkata

0
46

Jharkhands sjefsminister Hemant Soren

RAJIV KUMAR, en advokat som representerer en saksøker i to PIL-er knyttet til en gruveleie og påstander om skjellselskaper og hvitvasking av penger mot Jharkhands sjefsminister Hemant Soren, var arrestert av Kolkata-politiet på søndag, anklaget for å ha lurt folk med penger på til sammen Rs 50 lakh.

“Vi har arrestert en advokat, Rajiv Kumar, som er bosatt i Ranchi,” sa en senioroffiser i Kolkata. Politiet.

Kilder sa at advokaten ble arrestert fra et kjøpesenter sentralt i Kolkata etter innspill fra politiet i Jharkhand, hvor “han står overfor flere saker”.

Les også |Ulovlige kontanter: Jharkhand MLAs holdt , kollega skylder på Sarma

Kumar ble arrestert av Kolkata-politiets anti-bråkete gruppe og offiserer fra Hare Street-stasjonen, sa kildene, og la til at «noen penger» også ble beslaglagt fra ham. Politiet leter også etter mulige medskyldige til Kumar, sa de.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

UPSC Key-2. august 2022: Derfor bør du lese «Macroeconomic Factors» eller «…

Premium

Forklart: Som 5G-spektrumauksjonen konkluderer, hvem kjøpte hvilke band og…

Premium

UPSC Essentials: Nøkkelvilkår for den siste uken med MCQs

Premium

Forklart: 4 grunner til at Ayman al-Zawahiri’ s drap er viktig for … Abonner nå for å få 66 % rabatt på mer fra politisk puls

Klikk her for mer

Kjent som “PIL-mann” i Jharkhand, hadde Kumar nylig sendt inn tre PIL-er på vegne av en begjæring, Shiv Shankar Sharma. To av PIL-ene var rettet mot sjefsminister Søren. En av dem anklaget Søren for å innvilge seg selv en gruveleie mens han hadde porteføljen til gruvedrift. Den andre uttalte at Søren angivelig var knyttet til skallselskaper og hvitvasking av penger – disse blir for tiden etterforsket av Enforcement Directorate (ED).

Politisk puls |Blant Jharkhand Congress MLAs holdt i Bengal, en legat, en første gang lovgiver & en 'enkel stammeleder'

Kumar er også advokaten i en PIL som påsto økonomiske uregelmessigheter i MGNREGA, noe som førte til at ED arresterte Jharkhand gruvesekretær Pooja Singhal og Sørens assistent Pankaj Mishra.

I gruve-PIL som ble inngitt i februar i år, hadde Kumar fremmet en ytterligere påstand om beskyttelse mens han hevdet at han var blitt truet. Generaladvokat Rajeev Ranjan hadde imidlertid hevdet at påstanden var “useriøs” og ble sendt inn for å “skandalisere” sjefsministeren.

Les også |Cong Bermo MLA sender inn klage mot 3-parts MLA-er fanget med massevis av penger

Under høringer hadde senioradvokaten som dukket opp for Jharkhand, Kapil Sibal, kranglet om legitimiteten til PIL da begjæreren Shiv Shankar Sharmas far var vitne i en sak mot Shibu Soren, den tidligere sjefsministeren og faren til Hemant Soren &#8212 ; dette ble ikke avslørt i PIL. Advokat for Hemant Soren, Mukul Rohatgi, hadde beskrevet PIL som “malafide”.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

Heman Søren, i sitt svar til gruve-PIL, hadde fremført at påstandene lignet på en annen begjæring sendt inn av BJP , og at “begge er like og håndverk av samme person”.

Kumar hadde også sendt inn en PIL med tidligere BJP CM Raghubar Das, som da var minister, som en partirespondent i den såkalte ' 8216;Meinhardt-svindel’ knyttet til påstander om uregelmessigheter i en konsulentkontrakt. PIL har imidlertid ikke kommet videre.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå