5 spørsmål | Reservasjon bør gis vitenskapelig for å sikre tilstrekkelig representasjon, sier DMK-parlamentsmedlem P Wilson

0
23

DMK Rajya Sabha MP, P Wilson

DMK Rajya Sabha MP, P Wilson, krevde forrige uke at kastetellingen skulle flyttes fra fagforeningsliste til samtidig liste. Han snakket med Esha Roy.

Hva er problemet med kastetelling?

På nå er kastebasert reservasjon basert på kastetellingen som er utført i 1931. Det er på grunnlag av denne tellingen at det er gitt 27 % reservasjon for OBC. Til og med Mandalskommisjonens rapport tok utgangspunkt i dette. Senteret gjennomførte nok en kastetelling mellom 2011 og 2015, men rapporten har blitt holdt i kjølelager. I 2015 henviste senteret det til Niti Aayog, men det har ikke vært noen bevegelse på det siden.

Les i Forklart |Forklart: Kastetellingsdebatten og regjeringens stand gjennom årene

Hvilke krefter har stater akkurat nå overfor kastene?

Subscriber Only StoriesView All

Premium

De sidelinjede Thackerays nå komme ut av kulden, få en varm Shinde vi…

Premium

Forklart: Hvorfor er en kineser ‘ spionskip’ på vei mot Sri Lanka…

Premium

Sajjid Chinoy: Ingen gratis lunsj når rammet av globalt sjokk; forsvare Rupee ha…

Premium

Forklart: Indias One-China-stand og forhold til Taiwan. Abonner nå for å få 66 % rabatt

Stater har makt til å varsle sosialt og økonomisk tilbakestående klasser. Statene kan også kunngjøre intern reservasjon – for eksempel gir Tamil Nadu 69 % reservasjon for OBC/SC/ST. Dette ble gjort på grunnlag av rapporten fra Satanathan og Ambashankar. Men selv dette er ikke en passende representasjon, og for å øke reservasjonen til å representere samfunn på en adekvat måte, trenger stater makt til å gjennomføre folketelling

Hvorfor trenger stater makt til å gjennomføre kastetelling?

Når vi reserverer, må det gjøres vitenskapelig for å sikre tilstrekkelig representasjon. For det andre avviser domstoler vanligvis forbehold fra stater som sier at det ikke finnes empiriske data. Hva er disse empiriske dataene? Det er en folketelling.

Har det nåværende reservasjonssystemet vært vellykket?

Selv med den utilstrekkelige reservasjonen for øyeblikket, som ikke står i forhold til kastebefolkningen , er det ledige plasser i reserverte seter, noe som fratar flertallet av disse fellesskapene muligheter og levebrød.

Hva er utveien for statene?

Å henvende seg til domstoler .

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå