Studenter tar upp frågan om MHT-CET- och CUET-datumkrockar, säger att deras alternativ kommer att krympa

0
35

Kandidater hävdar att deras MHT CET-examensdatum krockar med CUET UG-examen. (Representativ bild. Expressfoto av Gurmeet Singh)

När den andra fasen av CUET UG 2022 snart börjar, har studenter återigen tagit sig till sociala medieplattformar för att ta upp frågan om ännu en sammandrabbning av datum för tentor.

Den här gången har en del kandidater klagat på att Common University Entrance Test Undergraduate och Maharashtra Common Entrance Test (MHT CET) är planerade till samma dag.

Läs |CUET UG Admit Card 2022 LIVE-uppdateringar: Kontrollera examensmönster, kursplan, fas I-analys här

Jayesh Rajbhar berättade för indianexpress.com att båda hans prov är schemalagda den 8 augusti. “Mitt CUET-prov och MHT CET är på samma dag, samma skift. Även om båda proven är i min hemstad, Chandrapur, är det omöjligt för mig att dyka upp för båda eftersom jag har morgonskift för båda tentorna,” sa Rajbhar.

Rajbhar sa också att han skrev ett detaljerat e-postmeddelande till NTA där han förklarade sitt problem men att han inte har fått något svar än. “Jag ringde till och med upprepade gånger på deras hjälplinjenummer men ingen tog emot dem”.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Premium< /figur>Ett flaggföretag utvecklas i Gujarat med partnerskap mellan företag och regering

Premium

Case återupplivar hoppet om ‘drömhem’ bland Patra chawl’s f…

Premium

Journey of Oppn plakat: Sociala medier indata till Khan Market & finall…

Premium

Förklarat: Europas kaos för sommarresor Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

Han tillade att om National Testing Agency (NTA) kan schemalägga hans tentamen till kvällsskiftet, kommer han att kunna dyka upp för båda tentorna. “Det kommer att bli hektiskt, visst, men jag måste göra vad jag kan i det här skedet.”

För tillfället planerar han att dyka upp för CUET. “Jag har en uppsättning tentor för CUET på kvällsskiftet den 6 augusti, så jag kan lika gärna dyka upp för CUET nu och slutföra en tentamen istället för att dyka upp för ett och ett halvt prov.”

Läs också |Innan NEET UG 2022-resultatet är ute, kontrollera Karnataka MBBS-antagningsprocessen och skär- av

Rajbhar, som hade fått 83 procent i Maharashtras delstatsstyrelseprov i år i Science-strömmen, är besviken över att han inte kommer att kunna dyka upp för MHT CET eftersom han hade förberett sig för det under de senaste månaderna. Han sa att det är orättvist att hans alternativ för att välja högskolor kommer att försvinna om han inte kan dyka upp för båda inträdesproven.

Prachi Mishra, en annan student som väljer CUET, har båda sina prov på morgonskiftet 6 augusti. “CUET är för hela Indien, därför väljer jag det för tillfället. Jag har inte heller fått något svar från CET cell,” sa hon till indianexpress.com.

Tanmay Barabde väljer dock att dyka upp för MHT-CET i en liknande sammandrabbning av datum som han säger att han har “förberedt sig för CET-examen under de senaste två åren”. En lokal i Daryapur, Tanmay, måste resa till Amravati för båda proven. Han säger att han kontaktade CET-cellen men fick veta att ingenting kan göras nu.

På frågan om det kan bli några ändringar i MHT CET-datumen nu, sa R ​​S Jagtap, kommissionär för cellen, till indianexpress.com att datumen inte kommer att revideras. “Vi hade ursprungligen planerat proven i juni, men det kom en del krock med JEE Main-tentorna. Sedan sköt vi upp våra tentor till juli, men JEE hade återigen prov för andra sessionen, så vi sköt återigen upp våra tentor till augusti. Nu har vi till och med utfärdat hallbiljetter, så det blir ingen förändring, särskilt eftersom våra prov börjar om två dagar nu,” sa Jagtap.

NTA:s generaldirektör Vineet Joshi sa att de har lärt sig om sammandrabbningen mellan examensdatum. “All begäran om datumändring (vid en konflikt) eller centrumändring (för att lättare kunna göra båda proven) kommer att beaktas först efter att antagningskortet för den andra fasen av CUET har utfärdats. Studenter bör skriva till oss efter att ha fått sina inträdeskort och vi kommer att överväga deras begäran på meriter,” sa han till indianexpress.com.

Läs också |Varför det finns en ökning av antalet indiska studenter, särskilt kvinnor, som vinner Erasmus-stipendier

I den första fasen av CUET UG 2022-provet, hade kandidater tagit till Twitter med klagomål om att datumen för CUET UG- och NEET UG-proven krockade, vilket gjorde det omöjligt för dem att dyka upp för båda proven. De hade sagt att de hade lite tid att resa och andra ta sig an andra logistiska hinder. Testens olika mönster, schemalagda nära varandra, utgjorde också en utmaning.

Men NTA tilldelade sedan fas II-datum för studenter som skulle dök upp till NEET-provet.

Under tiden förväntas NTA släppa antagningskorten för CUET UG 2022 fas II-prov antingen på söndag eller måndag.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumeration paket ger dig mer till mindre Köp nu