Norra Sverige sticker ut – bopriserna har ökat i år

0
48

Den enda region där bostadspriserna har stigit hittills i år är norra Sverige, skriver Direkt som tagit del av SBAB:s och Boolis husprisindex. Sedan årsskiftet är priserna på lägenheter upp 1,2 procent och villapriserna upp 2,9 procent. – Möjligen kan det förklaras av ökande bostadsbrist i kölvattnet av nya stora industrietableringar där, säger SBAB:s chefekonom Robert Boije. I resten av landet har priserna på både villor och lägenheter sjunkit sedan årsskiftet. Jämfört med för tre månader sedan har dock även bostadspriserna i norra Sverige sjunkit, minus 7,5 procent för lägenheter och minus 7,2 procent för villor. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.