Kongressfamilj, BJP-biljett, nu TMC-man: Senaste Bengal MLA under ED-övervakning

0
42

Krishna Kalyani (mitten) valdes in i församlingen från Raigunj i Uttar Dinajpur. (File/Facebook)

Den senaste ledaren för Trinamool-kongressen att få ett meddelande från Enforcement Directorate (ED), Krishna Kalyani kommer från en familj av kongressanhängare som valdes på en BJP-biljett i parlamentsvalet 2021 innan han flyttade till TMC.

Medan flera andra BJP-ledare korsade sidor på samma sätt, har Kalyani stått i raden av brand från oppositionspartiet i Västbengalen sedan han utsågs till ordförande för Public Accounts Committee (PAC) av församlingens talman. Panelen som övervakar regeringens utgiftsräkningar leds traditionellt av en lagstiftare av oppositionspartiet, och Kalyanis utnämning var ett smart drag eftersom han på papperet fortfarande är en BJP MLA.

Det var på samma grunder som BJP tidigare hade sökt och säkrat borttagandet av Mukul Roy som PAC-ordförande. Också vald på en BJP-biljett, hade Roy återvänt till sitt tidigare parti TMC efter omröstningarna.

Opinion |I Partha Chatterjees förmörkelse, den uppgående solen för Abhishek Banerjee

Kalyani valdes in i församlingen från Raigunj i Uttar Dinajpur. Hans far Dindayal Kalyani var i kongressen och ansågs vara nära den tidigare kongresschefen i Västbengalen Somen Mitra. Kalyani vann sitt första val som ordförande i Raigunj kommun 2001.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Ett flaggföretag utvecklas i Gujarat med partnerskap mellan företag och regering

Premium

Case återupplivar hoppet om ‘drömhem& #8217; bland Patra chawl’s f…

Premium

Förklarat: civillagen och regeringens hållning

Premium

Journey of Oppn-plakat: Sociala medier-ingångar till Khan Market & slutligen…Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

Familjen driver ett framgångsrikt företag, Kalyani Solvex Pvt Ltd, som producerar riskliolja och fiskfoder, samt driver restauranger och andra företag.

Han blev en av de två BJP-parlamentsledamöter som valts från North Dinajpur-distriktet, som har nio församlingsplatser. Den andra BJP MLA från distriktet, Soumen Roy, är också nu i TMC.

Kalyani tros ha lämnat BJP på grund av meningsskiljaktigheter med partiets ledning i North Dinajpur-distriktet.

Det är i samband med sin verksamhet som Kalyani har fått ED-meddelandet, och byrån söker detaljer angående annonser från hans företag på två kanaler.

Mer från Political Pulse

Klicka här för mer

Förutom hans verksamhet och familjens intresse för politik är Kalyani känd för hans sociala arbete i Raigunj, särskilt en gratis lunchservering. En senior TMC-ledare sa: “Han har en mycket ren image och är känd för att vara mycket hjälpsam. Vi är förvånade över meddelandet från ED.”

För TMC är aktionen mot Kalyani mer dåliga nyheter vid en tidpunkt då den kämpar mot följden av anklagelserna mot seniorledaren Partha Chatterjee strong>, och återvinning av påstådda crores från fastigheter kopplade till honom.

Kalyani har sagt att han inte har något att dölja och att hans företag inte gav annonserna som ED pratar om. “Politik eller affärer, jag upprätthåller alltid transparens”, sa han.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu