Kongressfamilie, BJP-billett, nå TMC-mann: Siste Bengal MLA under ED-vakt

0
31

Krishna Kalyani (i midten) ble valgt inn i forsamlingen fra Raigunj i Uttar Dinajpur. (Fil/Facebook)

Den siste lederen av Trinamool-kongressen som har fått varsel fra Enforcement Directorate (ED), Krishna Kalyani er fra en familie av kongresstilhengere som ble valgt på en BJP-billett i 2021-forsamlingsvalget før han flyttet til TMC.

Mens flere andre BJP-ledere på samme måte krysset sider, har Kalyani stått i køen. av brann fra opposisjonspartiet i Vest-Bengal siden han ble utnevnt til leder av Public Accounts Committee (PAC) av forsamlingens speaker. Panelet som overvåker regjeringens utgiftsregninger ledes tradisjonelt av en lovgiver fra opposisjonspartiet, og Kalyanis utnevnelse var et smart trekk ettersom han på papiret fortsatt er en BJP MLA.

Det var på samme grunnlag som BJP tidligere hadde søkt og sikret fjerning av Mukul Roy som PAC-formann. Også valgt på en BJP-billett, hadde Roy returnert til sitt tidligere parti TMC etter meningsmålingene.

Opinion |I Partha Chatterjees formørkelse, den stigende solen til Abhishek Banerjee

Kalyani ble valgt inn i forsamlingen fra Raigunj i Uttar Dinajpur. Faren Dindayal Kalyani var i kongressen og ble ansett som nær den tidligere kongressens Vest-Bengal-sjef Somen Mitra. Kalyani vant sitt første valg som formann i Raigunj kommune i 2001.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

En flaggbedrift utfolder seg i Gujarat med samarbeid mellom bedrifter og myndigheter

Premium

Etuiet gjenoppliver håpet om ‘drømmehjem& #8217; blant Patra chawl’s f…

Premium

Forklart: Sivil lov og myndighetsholdning

Premium

Journey of Oppn-plakater: Sosiale medier-innganger til Khan Market & endelig…Abonner nå for å få 66 % RABATT

Familien driver en vellykket bedrift, Kalyani Solvex Pvt Ltd, som produserer riskliolje og fiskefôr, og driver også restauranter og andre virksomheter.

Han ble en av de to BJP-parlamentsmedlemmer valgt fra North Dinajpur-distriktet, som har ni forsamlingsseter. Den andre BJP MLA fra distriktet, Soumen Roy, er også nå i TMC.

Kalyani antas å ha forlatt BJP på grunn av forskjeller med partiets lederskap i Nord-Dinajpur-distriktet.

Det er i forbindelse med sin virksomhet at Kalyani har fått ED-varselet, og byrået søker detaljer mht. annonser fra firmaet hans på to kanaler.

Mer fra Political Pulse

Klikk her for mer

Bortsett fra virksomheten hans og familiens interesse for politikk, er Kalyani kjent for hans sosiale arbeid i Raigunj, spesielt en gratis lunsjtjeneste. En senior TMC-leder sa: “Han har et veldig rent image og er kjent for å være veldig hjelpsom. Vi er overrasket over ED-varselet.»

For TMC er aksjonen mot Kalyani mer dårlige nyheter i en tid da den kjemper mot utfallet av anklagene mot seniorleder Partha Chatterjee strong>, og gjenvinning av påståtte kroner fra eiendommer knyttet til ham.

Kalyani har sagt at han ikke har noe å skjule og at selskapet hans ikke ga reklamene ED snakker om. “Politikk eller næringsliv, jeg opprettholder alltid åpenhet,” sa han.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå