Jharkhand-krisen: Alt er bra, sier kongressen, men usikker på parlamentsmedlemmers bakromspolitikk

0
29

Jharkhand Congress ansvarlig Avinash Pande snakker til media om suspensjonen av tre Jharkhand MLAs, ved AICCs hovedkvarter i New Delhi, søndag 31. juli 2022. (PTI Photo/Manvender Vashist Lav)

Helt siden splittelsen av Shiv Sena og fallet til Maha Vikas Agadi (MVA)-regjeringen i Maharashtra, har det vært snakk om en forestående politisk krise i Jharkhand. Arrestasjonen av tre parlamentsmedlemmer fra Kongressen med en enorm mengde kontanter i Kolkata, litt over en uke etter at ni av parlamentsmedlemmer ble mistenkt for å ha krysset i presidentvalget, signaliserer at en trussel mot stabiliteten til Hemant Soren-regjeringen truer. stor.

Jharkhand er ikke ny for politisk uro og ustabilitet. Faktisk hadde staten sett ni regjeringer i løpet av de første 14 årene siden statens fødsel. Selv om kongressen har et modig ansikt og sier at det ikke er noen trussel mot Søren-regjeringens stabilitet, er faktum at den ikke er sikker på neste trekk for mange av sine MLA-er, inkludert noen statsministre. Partiet mener at det er planer om å sette Søren-regjeringen i posisjon.

Les også |'Santhal ka CM' Pankaj Mishra: Den allmektige medhjelperen til Hemant Søren nå under arrest

Det som har overrasket partiet er at AICC-ansvarlig Avinash Pande var i Ranchi i tre dager fra torsdag. Han møtte alle MLAene individuelt, inkludert Irfan Ansari, Rajesh Kachhap og Naman Bixal — de tre MLA-ene som nå er arrestert og som er suspendert fra partiet etter å ha blitt pågrepet angivelig med et enormt kontantbeløp — og tok også et møte i Congress Legislature Party. Han hadde hørt “bekymringene” av MLAene og ba dem om å holde seg samlet. Men akkurat da han landet i Delhi fra Ranchi på lørdag, ble han møtt av nyheter om interneringen av de tre MLA-erne i Howrah.

Kilder i kongressen sa at de tre var blant de ni som ble mistenkt for å ha stemt for president Droupadi Murmu. Pande hadde i Ranchi snakket om å identifisere de som hadde krysset og lovet å iverksette tiltak mot dem. Mens partiet i dag annonserte suspensjonen av de tre MLAene, er det usikkert hvordan situasjonen vil utvikle seg. Minst et halvt dusin flere av dets MLA-er, sa kilder, er på listen over mistenkte.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

UPSC Essentials: Nøkkelvilkår for den siste uken med MCQer< figur>Premium

Forklart: 4 grunner til at drapet på Ayman al-Zawahiri er viktig for…

Premium

En flaggbedrift utfolder seg i Gujarat med samarbeid mellom bedrifter og myndigheter< figur>Premium

Etuiet gjenoppliver håpet om ‘drømmehjem’ blant Patra chawl’s f…Abonner nå for å få 66 % RABATT

Kongressens overkommando var klar over den ulmende spenningen i Jharkhand. På den ene siden sto sjefsminister Hemant Søren overfor en sak for profittkontor. Valgkommisjonen ser på en begjæring som ber om hans inhabilitet for påstått misbruk av kontoret hans for å tildele en steinbruddsleiekontrakt på statlig land til seg selv mens han var minister med ansvar for gruver i 2021.

Mer fra Political Pulse< ul class="pdsc-related-list">

 • Journey of Opposition-plakater: Sosiale medier-innspill til Khan Market & endelig Stortinget
 • Rajasthan BJP-leder Vasudev Devnani: 'Å undervise Akbar vil ikke innprente patriotisk ånd hos elevene, å lære dem Maharana Pratap vil øke det.'
 • Veien til 2024 | Kongressens evige Rahul Gandhi-dilemma: Vil han, vil han ikke?
 • Klikk her for mer

  Søren er også under press over den nylige arrestasjonen av sin medhjelper Pankaj Mishra av håndhevingsdirektoratet i forbindelse med gruvesaken. Og i kongressen var det snakk om at flere parlamentsmedlemmer fra kongressen var i kontakt med BJP. Kongressledere, derimot, hadde hevdet at alt var bra i partiet og spekulerte i at det kunne være Søren som kunne bytte side og slutte seg til BJP.

  JMMs ensidige kunngjøring av deres kandidat til Rajya Sabha-valget og beslutningen om å støtte Murmu ble av kongressen sett på som illevarslende signaler. Flere kongressledere, på den annen side, hadde advart ledelsen om at en del av dens MLA-er (minst åtte, ifølge en leder) er i kontakt med BJP, og hvis antallet går opp til 12, vil utbryterfraksjonen nå to-tredjedelsmerket for å unnslippe bestemmelsene i loven mot avhopp.

  Pande fortalte The Indian Express at han var i Ranchi i mai og juni og under presidentvalget og senere, fra torsdag til lørdag.

  Les også |'Santhal ka CM' Pankaj Mishra: Den allmektige medhjelperen til Hemant Soren nå under arrest

  «Vi hadde et CLP-møte. Vi hadde individuelle møter. Vi hadde ordnet opp i klagene noen av våre ledere hadde med sjefsministeren. Jeg var der i et felles møte mellom de to partene. Vi hadde også middag… Selve hensikten med å gå dit og holde møter med ledere og MLA-er er ikke bare for en generell prat. Hensikten er å identifisere og sortere ut problemer og problemer,” sa han.

  Pande sa at han forbereder en rapport om episoden med kryssavstemninger og vil sende den til kongresspresidenten snart. “Disse tre MLAene var der. Så mye kan jeg bekrefte. Om de andre … det vil ikke gå ubemerket hen,” sa han. Mens han prøvde å koble kryssstemmegivning med arrestasjonen av MLA-ene, tror mange ledere at det hele var en del av en større plan som ble utarbeidet av BJP for å endre ligningene i Jharkhand.

  Med et modig ansikt sa Pande «det er ingen trussel mot regjeringen. Regjeringen er trygg og stabil… La bort noen sorte får som disse… regjeringen er trygg.” Han sa at det hadde pågått innsats de siste to årene for å destabilisere og svekke regjeringen for å fjerne den fra makten.

  “Det ble kontinuerlig gjort forsøk på å kontakte MLA-ene, skremme eller lokke dem. For noen måneder siden ble det inngitt en FIR mot noen BJP-ledere for å ha kontaktet noen MLA-er,” sa han.

  “Det gjøres anstrengelser for å kontakte MLA-ene … og jeg vil fortelle dere folk som har høye stillinger … sjefsministeren i en stat har tatt direkte kontakt med MLA-ene, sentrale ministre prøver å skremme og skremme dem… De ministrene og tjenestemennene som har ansvaret for lovavdelingen… de prøver å skremme MLA-ene … tar navnet til Enforcement Directorate,” påsto Pande på en AICC-pressekonferanse i New Delhi.

  “De fleste av MLAs er med partiet, men de som prøver å svekke lovgivende parti… Partiledelsen har full informasjon. Partiet vil iverksette tiltak til rett tid,” la han til.

  TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå