Hoe u zich op alle apparaten kunt afmelden bij uw Spotify-account

0
36

Als je van plan bent om Spotify niet meer te gebruiken, of als je de muziekstreamingservice op een openbaar of gedeeld apparaat gebruikt, moet je overal uitloggen bij je Spotify-account. In deze zelfstudie wordt uitgelegd hoe u zich afmeldt bij de Spotify-app op uw mobiele apparaat, desktop en internet.

We zullen ook enkele beveiligingstips voor uw Spotify-account delen om u te helpen uw account veilig te houden.

Inhoudsopgave

  Uitloggen van uw Spotify-account op alle apparaten

  Wil je niet langer een van Spotify's abonnees zijn? Voordat u stopt met het gebruik van de service of uw account verwijdert, moet u ervoor zorgen dat u bent uitgelogd van alle apparaten. U kunt dit eenvoudig doen door naar Spotify.com te gaan en in te loggen op uw account.

  Nadat u zich hebt aangemeld bij Spotify, klikt u op de profielknop in de rechterbovenhoek van de pagina en selecteert u Account in het vervolgkeuzemenu. Dit brengt je naar de accountoverzichtpagina van Spotify. Scroll naar beneden naar de onderkant van de pagina.

  Je ziet een sectie met de naam Overal afmelden en klik op de knop met het label Overal afmelden.

  Spotify merkt op dat het tot een uur kan duren om u af te melden bij de web speler. Dit omvat uw webbrowser, de iPhone-app, de Android-app en alle desktop-apps.

  Als u zich ook op andere apparaten bij Spotify hebt aangemeld, zoals smart-tv's van Samsung, slimme apparaten van Amazon, gameconsoles, enz., moet u zich afzonderlijk afmelden bij deze apparaten. Ga hiervoor naar de accountinstellingenpagina van Spotify en klik op het tabblad Apps in het linkerdeelvenster.

  Ga nu door de lijst met apps op deze pagina en klik op de knop Toegang verwijderen naast elke app waarbij u zich wilt afmelden. Je moet zeker alle oude apparaten uit deze lijst verwijderen, zelfs als ze op dit moment offline zijn.

  Ten slotte moet u ervoor zorgen dat uw Spotify Premium-abonnement is afgelopen en niet meer verschuldigd voor automatische verlenging. Dit zorgt ervoor dat u niet steeds opnieuw wordt opgeladen, zelfs nadat u stopt met het gebruik van Spotify.

  U kunt dit doen door naar de Spotify-website te gaan, in te loggen en naar de pagina met accountinstellingen te gaan. Klik onder Uw abonnement op Abonnement wijzigen en scrol omlaag naar Spotify annuleren. Klik nu op Premium annuleren en je bent klaar.

  Uitloggen bij Spotify op iPhone of iPad

  Om uit te loggen bij de Spotify-app op je Apple-apparaat, open je eerst de Spotify-app op iOS. Klik nu op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van de startpagina van de Spotify-app. Hiermee worden Spotify-instellingen geopend.

  Scrol naar beneden en tik op de knop Afmelden en vervolgens nogmaals op Afmelden om uit te loggen bij Spotify.

  Uitloggen bij Spotify op Android

  Je kunt de mobiele app van Spotify op Android ook vrij eenvoudig uitloggen. Onthoud dat als u zich afmeldt, uw Spotify-afspeellijsten of gegevens rond nummers of podcasts waarnaar u luistert, niet worden verwijderd.

  Om uit te loggen, opent u de Android-app van Spotify en gaat u naar de startpagina. Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek om de Spotify-instellingen te openen. Scroll naar beneden en tik op Uitloggen.

  Uitloggen bij Spotify op het web

  Als je klaar bent met Spotify's webplayer op Windows, Mac of Linux, kun je uitloggen van Spotify. Klik op de profielknop in de rechterbovenhoek op Spotify.com en selecteer Uitloggen in het vervolgkeuzemenu.

  Uitloggen bij Spotify op Mac en Windows

  Als je wilt uitloggen van de Spotify-app op uw Mac of Microsoft Windows-apparaat, open de app en klik op het pijl-omlaagpictogram in de rechterbovenhoek. Klik nu op Afmelden om uit te loggen bij Spotify.

  Als alternatief kunt u ook een sneltoets gebruiken om uit te loggen bij uw Spotify-account. Druk op Spotify voor Windows op Ctrl + Shift + W om uit te loggen en op Spotify voor Mac gebruik je Command + Shift + W.

  Waarom Spotify je willekeurig kan afmelden

  Als je wordt willekeurig uitgelogd van je Spotify-account, er zijn een paar redenen waarom dit zou kunnen gebeuren. Misschien wel de meest voorkomende oorzaak is het per ongeluk wissen van cookies en andere gegevens in uw browser. Als je dit hebt gedaan, moet je mogelijk opnieuw inloggen om de webplayer van Spotify te gebruiken.

  Een andere mogelijkheid is dat je je Spotify-account in een andere regio gebruikt. Als je een Spotify-account hebt aangemaakt in India en je probeert toegang te krijgen in de VS of andere landen, moet je eens in de 14 dagen inloggen vanuit India.

  U kunt een VPN gebruiken om snel één keer vanuit het “home” regio en je bent klaar voor twee weken.

  Als je de stappen in deze tutorial hebt gevolgd, is dat nog een reden waarom je mogelijk bent uitgelogd van je apparaat. Vooral als je je Spotify-account met anderen deelt, bestaat de kans dat iemand anders de optie Overal afmelden van Spotify.com heeft gebruikt. Dit zal u vragen om opnieuw in te loggen op uw Spotify-account.

  Een grimmige mogelijkheid is dat je Spotify-account mogelijk is gehackt. In dit geval kunt u het beste uw Spotify-wachtwoord opnieuw instellen en opnieuw proberen in te loggen.

  Hoe u uw Spotify-account kunt beveiligen

  Er zijn verschillende stappen die u kunt nemen om uw Spotify-account te beschermen. De eerste omvat het ontkoppelen van uw Facebook-account van Spotify. Als u een Facebook-account gebruikt om u aan te melden bij andere services en het Facebook-account wordt gehackt, verliest u mogelijk de toegang tot alle services die eraan zijn gekoppeld.

  Daarom is het beter om een ​​direct gekoppeld account op Spotify te hebben en een sterk wachtwoord te gebruiken om het te beschermen. Als u het e-mailadres weet dat u gebruikt om u aan te melden bij Facebook, kunt u naar Spotify.com gaan en de pagina wachtwoord vergeten gebruiken om over te schakelen naar een e-mailaccount.

  Nadat u dit hebt gedaan, moet u ook tweefactorauthenticatie op uw e-mailadres inschakelen. Dit verhoogt de veiligheid van uw account. Spotify zelf ondersteunt nog geen tweefactorauthenticatie, dus je kunt niet veel anders doen dan een sterk wachtwoord gebruiken om te voorkomen dat je account wordt gehackt.

  Ga vervolgens naar de pagina met gekoppelde apps van Spotify en verwijder de toegang tot alle apps die je niet gebruikt. Zorg er daarna voor dat uw mobiele apparaat of uw desktopcomputer over de nieuwste software- en beveiligingsupdates beschikt. Werk ten slotte de Spotify-app bij naar de nieuwste versie als je dat nog niet hebt gedaan.

  Laat de muziek spelen

  Als je tevreden bent met de beveiliging van je Spotify-account, kun je het meeste uit je abonnement halen door nummers uit je eigen verzameling naar Spotify te uploaden . Als je kinderen kennis wilt laten maken met Spotify, kun je ook Spotify Kids bekijken.

  Ten slotte, als je een beginnend artiest bent, kun je als volgt je eigen muziek indienen bij Spotify.