Etter å ha blåst varmt, blåst kaldt, kan Mamata nå ut til kongressen

0
51

Vest-Bengals sjefsminister Mamata Banerjee taler under innvielsen av Titagarh Wagon Factory, i Uttarpara i Hooghly, 27. juli 2022. (PTI)

Foran Vest-Bengals sjefsminister Mamata Banerjee' 8217;s planlagte besøk til Delhi senere denne uken, er en mulig tilnærming mellom Trinamool-kongressen og kongressen, de to største partiene i opposisjonsblokken, på kortene.

arresten av tre Kongressen MLAs of Jharkhandmed en stor mengde kontanter i West Bengal’s Howrah, kombinert med det faktum at TMC er på bakfoten over arrestasjonen av sin leder Partha Chatterjee i rekrutteringsskandalen, kan fungere som katalysatorer for en opptining i båndene mellom de to partene — en mulighet som har implikasjoner for den større opposisjonsenheten.

Opinion |Arrestering av en minister, en leksjon for Mamata Banerjee

Kilder sa at Trinamool er opptatt av å anslå arrestasjonene av Jharkhand Congress MLAs som en vellykket operasjon fra Vest-Bengal-administrasjonen for å hindre et påstått bud fra BJP om å velte Hemant Soren-regjeringen der kongressen er en bestanddel.

klagen inngitt av en kongressleder i Ranchi om at de tre MLA-erne tilbød ham penger og prøvde å lokke ham med løftet om et departement i den nye regjeringen, har bare styrket vår sak ,” sa en kilde i Trinamool Congress.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

En flaggbedrift utfolder seg i Gujarat med samarbeid mellom bedrifter og myndigheter< figur>Premium

Smriti Iranis slektninger investerte i et firma hvis GST 'forretningssted' er hvor…Premium

Etuiet gjenoppliver håpet om ‘drømmehjem’ blant Patra chawl’s f…

Premium

Forklart: Sivil lov og myndighetsholdning Abonner nå for å få 66 % RABATT

I sin klage har kongressens MLA Kumar Jaimangal Singh påstått at de tre MLAene, nå suspendert fra partiet, hadde fortalt ham at “Sarma (en tilsynelatende referanse til Himanta Biswa Sarma) gjør dette ved hjelp av toppbilder av BJP sitter i Delhi.”

TMC forbereder seg også på å gjøre et hjørne for BJP ved å fremme anklager i parlamentet om seksuell trakassering mot en Gujarat-minister, med tre av dets parlamentsmedlemmer som gir utsettelsesvarsel på saken.

Partikilder påpeker at forsøket på å ta opp saken vil bidra til å ta litt varme fra kongressen, som ble angrepet av BJP over Adhir Ranjan Chowdhury’s “Rashtrapatni” kommentar med henvisning til president Droupadi Murmu.

Mer fra Political Pulse

Klikk her for mer

TMC Rajya Sabha-gulvleder Derek O’Brien hadde antydet det samme 29. juli, og tvitret, “Kjære statsminister @narendramodi og @AmitShah, Ser frem til å se dere begge mandag morgen, parlamentets monsunsesjon. Siden du aldri er så ivrig etter å ta opp spørsmål om at Oppn ikke respekterer kvinner, vil vi alle vente.”

I mellomtiden vil Banerjee sannsynligvis nå Delhi 4. august. Under oppholdet vil hun delta på NITI Aayog Governing Council-møtet 7. august. Hun vil også holde strategimøter med partiets parlamentsmedlemmer.

Vicepresidentvalget er berammet til 6. august, men >Trinamool har allerede kunngjort at det vil avstå fra å stemme, og hevdet at det ble holdt unna konsultasjonene til opposisjonsleiren der beslutningen om å stille Margaret Alva mot NDA-kandidat Jagdeep Dhankar ble tatt .

Det er så langt ingen bekreftelse på om Banerjees reiserute inkluderer et møte med kongresssjef Sonia Gandhi eller andre opposisjonsledere.

Besøket hennes kommer også på et tidspunkt der er en voksende buzz over en mulig samling av ikke-kongressopposisjonspartier i hovedstaden.

TO ER ALLTID BETTE R | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå