Home Svenska Efter att ha blåst varmt, blåst kallt kan Mamata nå ut till kongressen

Efter att ha blåst varmt, blåst kallt kan Mamata nå ut till kongressen

0

Västbengalens chefsminister Mamata Banerjee talar under invigningen av Titagarh Wagon Factory, i Uttarpara i Hooghly, 27 juli 2022. (PTI)

Före Västbengalens chefsminister Mamata Banerjee' 8217;s planerade besök i Delhi senare denna vecka står ett eventuellt närmande mellan Trinamool-kongressen och kongressen, de två största partierna i oppositionsblocket, på spel.

gripandet av tre Kongressledamöter i Jharkhandmed en stor summa kontanter i West Bengal’s Howrah, kombinerat med det faktum att TMC är på bakfoten över gripandet av sin ledare Partha Chatterjee i rekryteringsskandalen, kan fungera som katalysatorer för en upptining i banden mellan de två parterna — en möjlighet som har konsekvenser för den större oppositionen.

Åsikt |Arrestering av en minister, en läxa för Mamata Banerjee

Källor sa att Trinamool är angelägen om att framskriva arresteringarna av Jharkhand Congress MLAs som en framgångsrik operation av Västbengalens administration för att omintetgöra ett påstått bud från BJP att störta Hemant Soren-regeringen där kongressen är en beståndsdel.

klagomålet som lämnades in av en kongressledare i Ranchi att de tre parlamentsledamöterna erbjöd honom pengar och försökte locka honom med löftet om ett ministerium i den nya regeringen har bara stärkt vårt fall ,” sa en källa i Trinamool Congress.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Ett flaggföretag utspelar sig i Gujarat med partnerskap mellan företag och myndigheter< figur>Premium

Smriti Iranis anhöriga investerade i ett företag vars GST “verksamhetsställe” är där…Premium

Case återupplivar hoppet om ‘drömhem’ bland Patra chawl’s f…

Premium

Förklarat: civillagen och regeringens ståndpunkt Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

I sitt klagomål har kongressledamoten Kumar Jaimangal Singh hävdat att de tre ledamöterna, nu avstängda från partiet, hade sagt till honom att “Sarma (en uppenbar referens till Himanta Biswa Sarma) gör detta med hjälp av toppbilder av BJP sitter i Delhi.”

TMC förbereder sig också för att göra ett hörn av BJP genom att i parlamentet ta upp anklagelser om sexuella trakasserier mot en Gujarat-minister, där tre av dess parlamentsledamöter ger uppsägningsmeddelanden om betydelse.

Partikällor påpekar att försöket att ta upp frågan kommer att hjälpa till att ta lite hetta från kongressen, som blev utsatt för attack från BJP över Adhir Ranjan Chowdhury’s “Rashtrapatni” kommentar med hänvisning till president Droupadi Murmu.

Mer från Political Pulse

Klicka här för mer

TMC Rajya Sabhas golvledare Derek O’Brien hade angett så mycket den 29 juli och twittrade, “kära premiärminister @narendramodi och @AmitShah, ser fram emot att se er båda måndagsmorgonens monsunsession i parlamentet. Eftersom du är så angelägen att ta upp frågor om att Oppn respekterar kvinnor, kommer vi alla att vänta.”

Under tiden kommer Banerjee sannolikt att nå Delhi den 4 augusti. Under sin vistelse kommer hon att delta i NITI Aayogs styrelsemöte den 7 augusti. Hon kommer också att hålla strategimöten med partiets parlamentsledamöter.

Vicepresidentvalet är planerat till den 6 augusti, men >Trinamool har redan meddelat att de kommer att avstå från att rösta, och hävdar att de hölls borta från samråden i oppositionslägret där beslutet att ställa Margaret Alva mot NDA-kandidat Jagdeep Dhankar togs .

Det finns hittills ingen bekräftelse på om Banerjees resplan inkluderar något möte med kongresschefen Sonia Gandhi eller andra oppositionsledare.

Hennes besök kommer också vid en tidpunkt där är ett växande surr över en möjlig samling av icke-kongressoppositionspartier i huvudstaden.

TVÅ ÄR ALLTID BETTE R | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu