US House vedtar halvautomatisk våpenforbud etter 18 år

0
30

Speaker for huset Nancy Pelosi, D-Calif., taler på en pressekonferanse mens demokratene presser på for å bringe lovforslaget om forbud mot angrepsvåpen til gulvet for avstemning, på Capitol i Washington, 29. juli 2022. (AP)

Huset vedtok lov fredag ​​for å gjenopplive et forbud mot halvautomatiske våpen, den første avstemningen i sitt slag på flere år og en direkte respons på skytevåpnene som ofte brukes i masseknusing skyteepisoder som river gjennom lokalsamfunn over hele landet.

En gang forbudt i USA, får høydrevne skytevåpen nå bred skyld som det foretrukne våpenet blant unge menn som er ansvarlige for mange av de mest ødeleggende masseskytingene. Men kongressen tillot at begrensningene som ble innført først i 1994 på produksjon og salg av våpnene, utløp et tiår senere, uten å kunne samle politisk støtte for å motvirke den mektige våpenlobbyen og gjeninnføre våpenforbudet.

Speaker Nancy Pelosi presset avstemningen mot vedtak i det demokratiske drevne huset, og sa at det tidligere forbudet “reddet liv.”

Representantenes lov avvises av republikanerne, som avfeide den som en valgårsstrategi av demokratene. Nesten alle republikanere stemte mot lovforslaget, som vedtok 217-213. Det vil sannsynligvis stoppe opp i 50-50 Senatet.

Subscriber Only StoriesSe alle

Premium

AI kunstverktøy Midjourney har alle svarene på 'hva hvis'Premium

Gujarat for å gjenoppta sjøflyturen til Statue of Unity med amfibiefly

Premium

Dypt inne i Delhis Malviya Nagar, et vindu inn i landets historiePremium

Santhals and their Great Revolt of 1855 Abonner nå for å få 66 % RABATT

Lovforslaget kommer på et tidspunkt med økende bekymringer om våpenvold og skyting – supermarkedskytingen i Buffalo, New York; massakre på skolebarn i Uvalde, Texas; og den fjerde juli-skytingen av festlystne i Highland Park, Illinois.

Velgere ser ut til å ta slike valgårstemmer på alvor ettersom kongressen deler seg langs partilinjer og lovgivere blir tvunget til å gå på rekorden med sine synspunkter. En nylig avstemning for å beskytte likekjønnede ekteskap mot potensielle juridiske utfordringer fra Høyesterett vant overraskende mye støtte fra to partier.

President Joe Biden, som var medvirkende til å sikre det første halvautomatiske våpenforbudet som senator i 1994, oppmuntret til passasje, og lovet å signere lovforslaget hvis det nådde hans skrivebord. I en uttalelse før avstemningen sa administrasjonen hans “vi vet at et forbud mot angrepsvåpen og magasiner med stor kapasitet vil redde liv.” Biden-administrasjonen sa i 10 år mens forbudet var på plass, ble masseskytingen avvist. «Da forbudet utløp i 2004, tredoblet masseskytingen seg», heter det i uttalelsen.

Republikanerne sto bestemt mot grensene for eierskap til de kraftige skytevåpnene under en til tider emosjonell debatt i forkant av avstemningen. “Det er et våpengrep, rent og greit,” sa representant Guy Reschenthaler, R-Pa.

Sa representant Andrew Clyde, R-Ga., “Et væpnet Amerika er et trygt og fritt Amerika. ”

Demokratene hevdet at forbudet mot våpnene er fornuftig, og fremstilte republikanerne som ekstreme og i utakt med amerikanerne. Rep. Jim McGovern, D-Mass., sa at våpenforbudet ikke handler om å ta bort amerikanere’ Andre endringsrettigheter, men å sikre at barn også har rett til «ikke å bli skutt på skolen».

Pelosi viste en plakat av et våpenfirmas reklame for barnevåpen, mindre versjoner som ligner de populære AR-15-riflene og markedsføres med tegneserielignende figurer. «Ekkelt,” sa hun.

I en utveksling, to Ohio lovgivere squared off. “Din frihet stopper der min begynner, og den for mine velgere begynner,” sa den demokratiske representanten Marcy Kaptur til den republikanske representanten Jim Jordan. “Skoler, kjøpesentre, dagligvarebutikker, Independence Day-parader bør ikke være scener med masseblod og blodsutgytelse.” Jordan svarte med å invitere henne til hans kongressdistrikt for å debattere ham om det andre endringsforslaget, og sa at han mente at de fleste av hans velgere “sannsynligvis er enige med meg og er enige i USAs grunnlov.”

Lovforslaget ville gjøre det ulovlig å importere, selge eller produsere en lang liste med halvautomatiske våpen. Leder for rettskomitéen, representant Jerry Nadler, D-N.Y., sa at det fritar de som allerede er i besittelse.

Reps. Chris Jacobs fra New York og Brian Fitzpatrick fra Pennsylvania var de eneste republikanerne som stemte for tiltaket. De demokratiske lovgiverne som stemte nei var representantene Kurt Schrader fra Oregon, Henry Cuellar fra Texas, Jared Golden fra Maine, Ron Kind fra Wisconsin og Vicente Gonzalez fra Texas.

I nesten to tiår, siden det forrige forbudet gikk ut, hadde demokratene vært motvillige til å se på saken på nytt og konfrontere våpenlobbyen. Men velgernes meninger ser ut til å skifte, og demokratene våget å handle før høstens valg. Resultatet vil gi velgerne informasjon om hvor kandidatene står i saken.

Demokratene hadde forsøkt å knytte våpenforbudet til en bredere pakke med offentlige sikkerhetstiltak som ville ha økt føderal finansiering til rettshåndhevelse. Det er noe sentristiske demokrater i tøffe gjenvalgskampanjer ønsket å skjerme dem fra politiske angrep fra deres republikanske motstandere, de er myke på kriminalitet. Pelosi sa at huset vil revidere lovforslagene om offentlig sikkerhet i august når lovgivere forventes å returnere en kort stund til Washington for å håndtere annen gjenværende lovgivning, inkludert Bidens prioriterte inflasjonsbekjempende pakke med helsetjenester og klimaendringer. Senatet.

Kongressen vedtok en beskjeden pakke for forebygging av våpenvold bare forrige måned i kjølvannet av den tragiske skytingen av 19 skolebarn og to lærere i Uvalde. Det todelte lovforslaget var det første i sitt slag etter mange års mislykkede forsøk på å konfrontere våpenlobbyen, inkludert etter en lignende massetragedie i 2012 ved Sandy Hook Elementary School i Newtown, Connecticut. Denne loven sørger for utvidede bakgrunnssjekker av unge voksne som kjøper skytevåpen, gir myndighetene tilgang til visse ungdomsregister. Den tetter også det såkalte «kjærestesmutthullet» ved å nekte våpenkjøp for de som er dømt for vold i hjemmet utenfor ekteskap.

Den nye loven frigjør også føderal finansiering til statene, inkludert for «rødt flagg» lover som gjør det mulig for myndighetene å fjerne våpen fra de som ville skade seg selv eller andre.

Men selv den beskjedne innsatsen for å stoppe våpenvold kom på et tidspunkt med alvorlig usikkerhet i USA om restriksjoner på skytevåpen som den mer konservative Supreme Retten tar tak i våpenrettigheter og andre spørsmål.

Biden signerte tiltaket to dager etter høyesteretts kjennelse som slo ned en New York-lov som begrenset folks mulighet til å bære skjulte våpen.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå