Två år efter explosionen har rättsprocessen fastnat

0
42

Två år har gått sedan den enorma explosionen i Beiruts hamn som dödade 215 personer och skadade mer än 6 000. Nu har rättsprocessen gått i stå, skriver AP. En undersökningsdomare har åtalat fyra högt uppsatta regeringstjänstemän och flera säkerhetsansvariga för händelsen, där ammoniumnitrat som blivit liggande i hamnen sedan 2013 exploderade. Men åtalet har fastnat i en juridisk återvändsgränd där en domstol som ska döma i fallet saknar tillräckligt med domare. Nya domare har utsetts av justitieministern men finansministern vägrar att ge sitt godkännande, vilket gör att domstolen är icke beslutsfähig. – De försöker få oss att glömma, men vi kommer att kämpa vidare för rättvisa, säger Paul Naggear vars treåriga dotter Alexandra dog i explosionen.