Stockholmspriserna rasade fem procent i juli

0
38

Bostadspriserna i Stockholms kommun rasade med nästan 5 procent i juli, enligt den senaste boprisindikatorn från Danske Bank. – Svagare tillväxtutsikter kopplat till fortsatt aggressiva höjningar från Riksbanken under hösten innebär med stor sannolikhet en intensifierad press på priserna de kommande månaderna, säger chefsekonom Michael Grahn. Priserna faller för fjärde månaden i rad och nedgången i juli innebär att värdet på bostadsrätter i Stockholm, i säsongsjusterade termer, sjunkit med nästan 10 procent sedan pristoppen i mars. Prisnivån är nu tillbaka till vad den var i februari 2021. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.