Psykolog: Kan vara bra med jobbångest efter semester

0
62

Att känna olust inför att gå tillbaka till jobbet efter semestern är högst mänskligt – eller till och med nödvändigt. Det säger psykologen och forskaren Mattias Lundberg vid Umeå universitet till TT. Enligt honom behöver inte det betyda att man vantrivs på jobbet. I stället kan jobbångesten vara ett sätt att förbereda oss för att prestera i arbetslivet. – Det visar att kroppens stressystem funkar som det ska. Vi ska varva upp inför jobbstarten, säger han. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.