Home Svenska Pensionsexpert: Gott om tid för många att hämta igen ras

Pensionsexpert: Gott om tid för många att hämta igen ras

0

Tiden kvar till pension bör vara vägledande i hur man hanterar värdenedgången efter årets börsras. Det säger Skandias pensionsexpert Mattias Munter till DI. Det finns gott om tid att hämta igen börsras även för den som precis ska gå i pension, då pengarna ska räcka hela livet. Experten rekommenderar ändå inte att ha allt på börsen, utan en fördelning 60–40, där riskplaceringar svarar för 60 procent. – Man ska inte placera allt i låg risk bara för att man ska börja leva på delar av pengarna, säger han till tidningen. Munter ser ingen anledning att sänka risken i pensionsportföljen för de som har tio år eller längre till pension. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.