NTA introducerar JEE-center i Washington, Moskva för första gången

0
37

Poängen för JEE (Main) används främst för antagning till ingenjörsprogram på grundnivå vid National Institutes of Technology (NITs), Indian Institutes of Information Technology (IIITs) och andra centralt finansierade tekniska institutioner samt vissa statliga statliga tekniska institutioner. Det är också ett behörighetstest för JEE (Advanced), som genomförs för antagning till Indian Institutes of Technology (IITs). (Representativ bild. Expressfoto)

Utländska centra för gemensamt inträdesprov (JEE) Main, Indiens mest populära tekniska inträdesprov, har kommit upp för första gången i städer som Washington DC, Moskva och Ottawa, med National Testing Agency (NTA) som har beslutat att våga sig utanför länder i Sydostasien och Västasien.

NTA har också utökat JEE-centra i Indien och fört dem till flera avlägsna områden i landet i samordning med lokala myndigheter som distriktsdomare och polis, enligt NTA:s generaldirektör Vineet Joshi.

Joshi sa att JEE-centra har inrättats för första gången i USA, Kanada, Ryssland, Indonesien och Mauritius. Totalt finns det 19 utländska centra, där 1 226 kandidater registrerade sig.

”Den här gången finns det centra i Washington DC, Moskva, Ottawa, Jakarta och Port Louis. Vi gick aldrig längre än till Mellanöstern och Sydostasien tidigare. Även om väldigt få kandidater registrerade sig för att ta provet i dessa centra, bestämde vi oss för att ordna det. Detta kan ses som ett uppskalat försök att nå ut”, sa Joshi.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

'Den här regeringen använder bulldozers på marken och bulldozerar oss inuti Pa…

Premium

Förklarat: Indiens unika jobbkris

Premium

Nej som säger fel, Indien har framgångssagorPremium

AI konstverktyg Midjourney har alla svar på “tänk om” Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

En uppdelning av siffrorna visar att bland de utomeuropeiska centra hade Dubai det högsta antalet registrerade kandidater (405), följt av Sharjah (150) och Muscat (133). Två kandidater var registrerade i Jakarta och Ottawa, en vardera i Port Louis och Washington DC, och tre i Moskva.

Mer från Political Pulse

Klicka här för mer

NTA arbetade nära med indiska ambassader för att inrätta utomeuropeiska centra , sa Joshi.

“Med tanke på elevernas intressen från den indiska diasporan har det beslutats av utbildningsministeriet, Indiens regering, att inkludera Washington DC som en examensstad för att hålla JEE (Main) 2022 Examination,” ett meddelande utfärdat av Indiska ambassaden i USA läste.

År 2021 inrättades ett center i Nigeria efter förfrågningar från studenter under Covid-19 reserestriktioner.

Poängen för JEE (Main) används främst för antagning till ingenjörsprogram på grundnivå vid National Institutes of Technology (NITs), Indian Institutes of Information Technology (IIITs) och andra centralt finansierade tekniska institutioner samt vissa statliga statliga tekniska institutioner. Det är också ett behörighetstest för JEE (Advanced), som genomförs för antagning till Indian Institutes of Technology (IITs).

Medan session 1 av JEE (Main), som hölls i juni, såg en närvaro på 88,21 procent, registrerade de första fyra dagarna av den veckolånga session 2, som började på måndagen (25 juli), 79 procents närvaro. Med 91 procent registrerade Rajasthan den högsta närvaron, medan den lägsta var i Arunachal Pradesh, där 62 procent av de registrerade kandidaterna dök upp. Totalt 5,55 lakh-kandidater dök upp till session 2.

Nyhetsbrev | Klicka för att få dagens bästa förklaringar i din inkorg

Joshi sa att det var utmanande att hålla session 2 av provet på grund av Kanwar Yatra och översvämningar i många delar av landet.< /p>

”Det fanns förfrågningar om att ändra några centra med hänvisning till Kanwar Yatra, men vi gjorde det inte. Istället kontaktade vi distriktsdomarna och såg till att antagningskortet till tentan erkänns som ett giltigt resekort. Även i översvämningsdrabbade distrikt har proven hållits smidigt hittills med en genomsnittlig närvaro på cirka 86-87 procent”, sa Joshi.

Vissa platser i landet där tentamenscenter har inrättats för första gången inkluderar Nalbari och Darang i Assam; Araria, Banka, Begusarai, Buxar, Motihari och Purnia i Bihar; Dahod i Gujarat; och Haveri och Chikkaballapur i Karnataka.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu