Daglig orientering: Chowdhury beklager til presidenten; hvorfor det er for tidlig å snakke om massevaksinasjon mot Monkeypox

0
51

Toppnyheter 30. juli 2022.

Det er lørdag!

Sett i gang helgen med de 5 beste historiene fra dagens utgave: Chowdhury ber presidenten om unnskyldning for «Rashtrapatni»-kommentaren; hvorfor det er for tidlig å snakke om massevaksinasjon mot Monkeypox; hva du skal se denne helgen; og mer.

1) Kongressens parlamentsmedlem Adhir Ranjan Chowdhurys nylige «slip of tongue»kostet ham dyrt. Hans kontroversielle “Rashtrapatni”-kommentar skapte rabalder i begge parlamentets hus denne uken, og senteret krevde en unnskyldning både fra ham og fra kongresspresident Sonia Gandhi. I øyet av en politisk storm skrev kongresslederen til den nyvalgte president Droupadi Murmu på fredag, og beklaget for å ha “feilaktig” brukt det han sa var et “ukorrekt ord” for å beskrive posisjonen hun holder.

Her er hva som skjedde:Kilder sa at Chowdhury hadde søkt audiens hos presidenten for å uttrykke beklagelse og gi en personlig forklaring. Han ventet hele dagen, men fikk ikke en avtale, og han skrev til henne etterpå.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

AI-kunst verktøyet Midjourney har alle svarene på “hva hvis”

Premium

Gujarat for å gjenoppta sjøflyturen til Statue of Unity med amfibieflyPremium

Dypt inne i Delhis Malviya Nagar, et vindu inn i landets historiePremium

Santhals and their Great Revolt of 1855 Abonner nå for å få 66 % RABATT

Hva han skrev: I sin brev til presidenten, sa Chowdhury: “Jeg skriver for å uttrykke min beklagelse for at jeg feilaktig har brukt et uriktig ord for å beskrive stillingen du har. Jeg forsikrer deg om at det var en glippe. Jeg beklager og ber deg om å godta det samme.»

Men dette er ikke første gang nomenklaturen rundt en kvinnelig president har utløst diskusjon. Sjekk ut forklaringen vår om den pågående kontroversen om hvordan presidenten bør tiltales.

2) Det har vært over 18 000 tilfeller av Monkeypox i 78 land i verden, med 70 prosent tilfeller rapportert fra Europa og 25 prosent tilfeller fra Amerika. Selv om tilfeller har spredt seg raskt over hele verden, har det bare vært fem dødsfall, det også i land der infeksjonen ble funnet selv før det nåværende utbruddet, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). India har så langt rapportert fire tilfeller – tre fra Kerala – alle med en historie med internasjonale reiser – og én fra Delhi uten.

Epidemiolog Dr. R Gangakhedkar forklarer hvordan sykdommen sprer seg, hvilke forebyggende tiltak er nødvendige, om India trenger vaksiner, og om menn har høyere risiko for å pådra seg infeksjonen

Les også: Monkeypox: Det er på tide å handle, ikke få panikk

3) I vår meningsseksjon i dag skriver tidligere direktør og professor i økonomi ved Delhi School of Economics Partha Senom den indiske rupiens frie fall og RBIs mulige neste skritt: «Vi står på kanten av et stup, men forhåpentligvis vil verden trekke seg tilbake i løpet av tiden (min jeremiad, til tross). Hvis ikke, ville det være kronikken om et forutsagt dødsfall. Å ha en for åpen kapitalkontopolicy var alltid fylt med risiko.”

4) “Bare støy og støy.” Det er slik Sør-Afrikas første og eneste stormester Kenny Solomon husker oppveksten i Mitchells Plain, en forstad til Cape Town med den høyeste kriminalitetsraten i landet inntil for et tiår siden. Faren hans sperret dørene fra innsiden og ba de åtte barna sine om å ikke åpne vinduene. Noen ganger hørte de et skudd, ustanselig klirring av billige alkoholflasker, uavbrutt skravling, skrik og skrik. Foreldrene hans var bekymret for fremtiden hans, om han ville bli med i en gjeng, men det var da en av brødrene hans Maxwell kvalifiserte seg til sjakkolympiade i Manilla  Fra det øyeblikket konsumerte sjakk hele bevisstheten hans.

< i>🍿 Hva du skal se denne helgen 

4) Denne uken, Shubhra Gupta-anmeldelserJanhvi Kapoor-skuespilleren «Good Luck Jerry»: «Vi kan ikke la være å merke gliringen av Kapoors Bihari-aksent. Men det er ingen tvil om at hun leder an, og lar det lille triumferende smilet dukke opp, selv om hun er skapt til å snuse for mye, og flom av tårer nesten overvinner den generelle atmosfæren av moro og boltring. Og det er den beste delen av «Good Luck Jerry», en film som forplikter seg til sin sløvhet, uten å finne en unnskyldning for å få mennene foran sine fede kvinner. Bra for Jerry aka Jaya Kumari aka Janhvi Kapoor.”

The Express Saturday Quiz

Antall trafikkulykker og resulterende dødsfall og skader gikk ned mellom 2018 og 2020, ifølge tall som ble lagt fram i Lok Sabha av Nitin Gadkari, minister for veitransport og motorveier. Hvor mange ulykker ble rapportert i 2020?

a) 24 lakh
b) 10 lakh
c) 3,5 lakh

Med Vidya Gowri

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå