Begagnad Tesla 40 procent dyrare än nypriset

0
30

Väntetiden för att nycklarna till en sprillans ny Tesla Model 3 är nio månader i Australien. Vissa köpare har nu tappat tålamodet och betalar över 40 procent mer för en begagnad Tesla, jämfört med vad en ny kostar. Det rapporterar Bloomberg. En Model 3 som har körts några hundratal kilometer säljs för motsvarande 922 000 kronor på andrahandsmarknaden, medan en helt ny kostar 665 000 kronor. Bakgrunden till den skeva prissättningen är störningarna i leverantörskedjorna som försenar billeveranser över hela världen. Därtill har stigande bensinpriser i kölvattnet av Ukraina-kriget bidragit till en ökad efterfrågan på elbilar. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.