Undersköterskan Stefan: Värsta sommaren på akuten

0
31

Den här sommaren är den värsta under undersköterskan Stefan Olssons 25 år på Danderyds sjukhus akut. Gamla multisjuka patienter får ligga och vänta på vårdplatser, ibland i flera dagar, rapporterar SvD. Under den pågående veckan har Stefan Olsson noterat stort patientantal på mottagningen tidigt på morgonen. I tisdags var det 97 patienter vid 07-tiden, vanligtvis brukar det vara två till tio. – Det är en ovärdig och omänsklig situation för patienterna, säger Olsson. Situationen är pressad till följd av personalbrist, ökat antal covidpatienter och personer med akuta åkommor prioriteras över multisjuka. Men enligt Olsson ligger ansvaret på sjukhusledning och regionen. – Vid något tillfälle måste de som styr över vården ha suttit ner och kommit överens om att det är okej att det ser ut så här, säger han.