Rapport: Krävs tre miljoner laddpunkter i Sverige

0
68

Elbilsmarknaden växer snabbare än vad man räknat med och på sikt kommer det krävas 3 miljoner laddpunkter för elbilar i Sverige. Den bedömningen gör konsultfirman BCG i en ny rapport. Beräkningarna bygger på att 95 procent av fordonsflottan är elektrifierad år 2050. – Det här kräver en betydande investering i infrastrukturen, säger Mikael Ternhult, partner på BCG, i ett pressmeddelande. Energimyndigheten har i dag 2 550 laddstationer med 13 800 laddpunkter, enligt BCG. Det finns ett stort behov av utbyggnad infrastruktur för laddning i exempelvis bostadsrättsföreningar, vid arbetsplatser och längs med vägnätet, enligt rapporten. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.